Translate

perjantai 14. helmikuuta 2014

Tapetointia ja 1. - kerroksen sisäseinät

Tässä talossa päätin piilottaa johdotuksen seinien sisälle. Täästä syystä ainakin 1.-kerrokseen teen kaksinkertaisen seinärakenteen. 2.-kerrosta en ole vielä ihan lopullisesti päättänyt.

Nyt kun talo on rakenteltaan suora uskalsin vihdoin leikata kovalevystä sisäseinien kokoiset kappaleet, jotka päällystin, jo aiemmin netistä löytämälläni, autoaiheisella tapetilla. Irrallaan olevat seinälevyt on helppo tapetoida, koska tapetin voi reilusti antaa mennä levyn yli ja vasta liisterin kuivuttua voi sitten leikata ylimääräiset tapetit pois. Liimaukseen käytin rautakaupoista saatavaa valmisliisteriä.

Tapetoidut seinälevyt kuivumassa

Vastaavanlaista tekniikkaa voi käyttää myös valmiiden talojen tapetoinnissa. Kuhunkin huoneeseen voi esimerkiksi pahvista leikata seinien kokoiset kappaleet, jotka voi tapetoida talosta erillään ja vasta valmiina liimata paikoilleen. Kiinnituksen voi tehdä vaikka kaksipuoleisella teipillä, jos tietää tapetoivan seiniä myöhemmin uudelleen.

Tässä talossa liimaan tapetoidut seinälevyt reilusti puuliimalla talon runkorimoihin. Ulkoseinät taloon kiinnitetään vasta sähkötöiden jälkeen. Tällöin kaikki sähköjohdotukset jäävät sisä ja ulkoseinän väliin piiloon.

Sisäseinälevyt liimataan tapettien leikkaamisen jälkeen kiinni talon runkokehikkoon


 Portaikko istuu huoneen nurkkaan kuten olin ajatellut.

Nyt kun seinälevyt ovat paikoillaan on helppo kokeillä myös portaikkoa huoneeseen. 1.kerroksen huone alkaa jo näyttää valmiimmalta. Seuraavaksi siirryn viimeistelemään parkkihalliosaa, niin saan sitten vähitellen koko alakerran valmiiksi


Ei kommentteja: