Translate

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Talo alkaa oieta oikeiden materiaalien kanssa

Tiesin jo valmiiksi että vaneerin vaihtaminen johonkin muuhun materiaaliin ratkaisee tämän kieroutumisongelman. Yhteistyökumppanini täällä Hämeenlinnassa on ollut Kantolan parketti, josta on löytynyt milloin minkäkinlaista hukkapätkää näihin askarteluihin.


Laminaattiparkettilevy pysyy suorana

Tällä kertaa valitsin pari laminaattiparketinpätkää, joista yhteenliimaamalla sain uuden pohjalevyn parkkitalooni. Tämän tein silläkin uhalla, että laminaatti syö kaikki sahanterät tylsiksi. Onneksi Biltemasta löytyy halpoja teriä sahaani. Rautakauppahinta terille on 68 €/kpl ja Biltemasta melkein vastaavia saa 10€/ kpl. Ne voi hyvin tuhota tämän laminaatin kanssa.

 Talorunko kiinnitettynä uuteen pohjalevyyn

Irrotin puolivalmiin talokehikon kieroutuneesta pohjalevystään ja kiinnitin sen puutapeilla uuteen laminaattiparkettilevystä tehtyyn pohjalevyyn. Nyt voi taloprojektia taas jatkaa heti liimausten kuivuttua tarvitsematta pelätä että talo menee kieroksi.

Taitaa taas mennä hetki ennenkuin turvaudun koivuvaneeriin näissä rakennushommissa. Täytyy vaan alkaa Helsinginreissuilla käymään myös rautakauppakierroksella sillä ainakin Herttonimen Stark myy 6mm:n MDF-levyä, joka lienee optimaalisin rakennusmateriaali näihin hommiin. Muita kieroutumisen kannalta turvallisia rakennusmateriaaleja ovat parkettilaudat, liimapuulevyt sekä nyt tässä projektissa käyttämäni laminaattilevy. Myös erilaiset sisustuslevyt käyvät ja pitävät muotonsa. Niiden heikkous on lähinnä hinta koska ne maksavat noin 40 €/m2 ja siihen tulee vielä sahauspalkkio päälle.

Ei kommentteja: