Translate

lauantai 27. lokakuuta 2012

Talotyömaa käynnistyy vihdoin uudelleen

Tämän talon kanssa materiaalien etsintään on mennyt yllättävän paljon aikaa. Olin varautunut tekemään talon seinät 6 mm:n MDF levystä mutta nyt vihdoin on sitten Hämeenlinnan kaikki rautakaupat kierretty, eikä sellaista levyä täällä ole myynnissä lainkaan. 
Talotyömaa odottelemassa seinien syntyä

K-raudassa selvisi, että täältä sitä löytyy ainoastaan muiden levykuormien suojalevyinä, joita toki saa vaikka ilmaiseksi, mutta ainoa löytämämme levy on niin suuren roskakasan alla, että sen nostamiseen olisi tarvittu trukkia. Eli se siitä MDF:stä. 

Seinälevyiksi päädyin ostamaan vanhaa kunnon 6 mm:n vaneria, joka on kyllä vähintäänkin yhtä tukevaa. Harmittamaan jäi ainoastaan se MDF levyn sileämpi pinta. Kattoina olen ajatellut kokeilla 6mm:n vahvuista MDF pohjaista sisustuslevyä jollaista löysin paikallisesta RTV myymälästä.

Valitsemani talorakenne ei ole kovin kriittinen materiaalien suhteen sillä nämä talot kyllä pysyvät pystyssä vaikka ilman seiniä ja seinät voi hätätilassa kyhätä vaikka pahvista.

Tällaista se talon rakentaminen näyttää olevan, sitä täytyy käyttää, mitä paikkakunnalta löytyy. Helsingin ongelmana oli taas se että melkein mitä tahansa löytyi kun ensin oli sahannut päivän tai kaksi kehä III:a edestäkaisin. Sitten saattoi selvitä että jotakin materiaalia sai vain kokonaisina trukkilavapaaleina. Näissä nukketalohommissa sellaiset erät ovat ehkä vähän hätävarjelun liioittelua, eivätkä ne sovi autoonkaan.

Eli näillä nyt mennään ja pari taloa pitäisi jouluksi syntyä luovutuskuntoon. Tässä levyjä etsiskellessä on työmaakin päässyt jo menemään ihan rakennustyömaan näköiseksi.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Miten kävis seinämateriaaliks kirsikkalaminaatti, onko liian paksua? Sain sellasta yheltä ihmiseltä lattianteosta ylijääneitä paloja hakemisen vaivalla. Tarkotus oli rakentaa niistä talo.

Jorma kirjoitti...

Ne laminaatit in ihan hyviä seinä ja lattiamateriaaleja. Ongelmanan on yleensä se että ne tylsyttävät työkoneiden terät tosinopeasti ja joskus on vakeata saada tapetteja ja maaleja pysymään seinissä kiinni. Olen aiemmin käyttänyt paljon laminaattilevyjä esimerkiksi lattioina, jollin saa kauniin ja siistin jalopuupinnan.