Translate

maanantai 8. lokakuuta 2012

Valaisimien suunnittelu ja testaus

 Valaisimia voi sijoitella valosarjaan ja testata niiden toimivuutta

Valmiilla valosarjalla on helppo testata miltä valo alkaa näyttää sijoitettuna suunnittelemaasi valaisimeen. Paristokäyttöisellä valosarjalla saa helposti ja turvallisesti kokeiltua valaisimiaan. Samalla tulee kokeiltua miten mahdollisesti hyvinkin paljon aikaa vieneen valaisimen sisään saa sijoitettua valon. Itse olen jättänyt vaativan valaisinrakentelun taitavammille ja tukeutunut pääosin valmiisiin muoviesineisiin, jotka saattavat hyvinkin palvella nukkekodin valaisimina. Myös valosarjojen mukana saattaa olla koristeita, jotka sellaisenaan sopivat myös nukkekodin valaimeksi.

Testattavia valaisimia kannattaa sovittaa myös taloon sisälle

Joitakin yksikertaisia valaisimia olen rakennellut itsekin näistä kodin pikku muoviesineistä. Ohessa esimerkkinä pari valaisinta joissa runkona on maustepukin suulta saatu muoviristikko, johon on kiinnitetty Tiimarista löytyneitä helmiä.


Valaisinten rakentaminen on oma lukunsa, johon minulla ei ole niinkään paljon annettavaa, joten jätän sen puolen suosiolla muiden harrastajien hoidettavaksi ja keskityn näillä sivuilla ainoastaan sähköasennuksiin ja niiden kanssa eteen tuleviin ratkaisuihin.
Palaan aiheeseen kunhan kaikki eteen tulevat vaihtoehdot on saatu kokeiltua.

2 kommenttia:

Raija Maula kirjoitti...

Miten noiden led-sarjojen johtoja voi jatkaa? Jos sarjassa on esim 10 lamppua, niin ylettääkö johdot lamppujen välissä niin, että saa jaettua lamput yhden kuhunkin huoneeseen?

Jorma kirjoitti...

Palaan aiheeseen seuraavassa tekstiosassa.