Translate

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Nukkeyhdistyksen urakka valmis

Kevään suuri nukketaloprojekti alkaa nyt olla postitusta vaille valmis. Eilen, maalien kuivuttua, sain pinottua kaikki talot yhteiskuvaan. Nyt ne vain odottavat tietoa siitä minne päin Suomea ne lähtevät jatkojalostettaviksi.

Kaikki viisi taloa vielä kerran yhteiskuvassa

Suomen nukkeyhdistys ry. jakaa talot paikallisyhdistyksille edelleen sisustettavaksi ja sijoitettaviksi eripuolille Suomea pienten lasten käyttöön. Nukkeyhdistyksen projekti Kerron talojen kohtalosta, kunhan saan tietoja, mitä niille suraavaksi tapahtuu. Itse lähden jo etsiskelemään pakkausmateriaaleja, joiden kanssa kannattaakin ilmeisesti olla tarkkana, kun viikko sitten postittamani heppatalli oli saanut ensimmäiset kolhunsa jo postissa.

Talon itsekantavan rungon johdosta toteutin kaikki seinät irrotettavina, jotta ne on helpompi päällystää. Lisäksi väliseinien paikkaa voi vielä lopullisessa kokoonpanossa muuttaa mikäli tämä jostain syystä koetaan tarpeelliseksi.

Projektiin kului yllättävän paljon materiaalia: Parkettilautaa noin 20 m, MDF kattopanelia 25m, puurimaa 14 metriä sekä ruuveja noin 100 kpl ja liimapuutappeja 70. Lisäksi kului loppuun 2 vannesahanterää. Veljeni sirkkelinterästä en uskaltanut kysyäkään, kuinka tylsäksi se on ajettu.

Työtunteja tällaiseen projektiin saa hukattua yllättävän paljon, mutta onneksi näitä eläkeläisen tunteja ei laske kukaan.

Toivotan talojen uusille haltijoille intoa sisustukseen ja onnellisia loppukäyttäjiä sisustustyön jälkeen. Itse alan nyt jatkojalostaa kaikkia pieniä riman ja levynpätkiä, joita tästä projektista jäi nurkkiin pyörimään. Kertoilen niistä sitä mukaa kun saan jotakin aikaiseksi.

5 kommenttia:

Nata kirjoitti...

Olisikohan kamalan iso homma piirtää jonkinlainen selostus siitä miten rakensit nämä talot? Juuri tuollaisen tahtoisin seuraavaksi rakentaa, mutta sisäinen arkkitehtini on syntynyt peukalo keskellä kämmentä. Rakentaa osaan mutta suunnitella en ollenkaan. Talo jota nyt työstän on rakennettu viidestä vanerilevystä. Yritän epätoivon vimmalla vääntää siihen jonkin näköistä kattoa, mutta pahalta näyttää. :(

Paljonko nämä sinun talot maksavat?

Jorma kirjoitti...

Hei vuodenvaihteessa ilmestyneessä kirjassani on ohjeet useammankin erilaisen talon rakentamiseksi, mittapiirroksineen. JOs haluat kirjan voin laittaa sellaisen postiin 20€+postikulut.
Sitä saa myös nettikirjakaupoista
"Pieni Nukketalokirja" esim.
http://www.bookplus.fi

Jorma kirjoitti...

Niin se hinta jäi kertomatta.
Valmiita taloja olen toimittanut hintahaarukalla 100-350€ varustelutasosta riippuen. Nissä hinnakkaimmissa on kaikissa ollut myös valot joka huoneessa.

Nata kirjoitti...

Ai no sepä kiva! Onkohan sitä kirjastoissa? Täytyy käydä katselemassa ja ehkä ostamassakin jos rahatilanne yllättää positiivisuudellaan.

Jorma kirjoitti...

Niitä nukketalokirjoja on aika monissa kirjastoissa ympäri suomen