Translate

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Parivuoteita - hedelmät tuli syötyä

" Nukketalokuivahedelmiä "

Ne ostamani kuivahedelmät menivätkin yllättävän nopeasti tv:tä katsellessa. Lopputuotteena sain sitten taas muutaman parivuoteen. Bilteman puuhelmet olivat kelvollisia sängynjaloiksi.


Parivuoteita ja televisioita

Lyhensin niitä laatikoita jonkun verran ja tein uudet päädyt MDF levyn kappaleista. Sänkyjen koko on nyt 12,5 cm x 15 cm, joka on hieman pienempi kuin 1:12 mittakaava, mutta menee kyllä mittakaavan nukkien kanssa ja samalla säästyy kallista lattiapita-alaa. Pinnapäädyt on tehty coctailtikuista. Reiät tikkuja varten porasin ensin levyn reunaan, josta sitten reikien poraamisen jälkeen sahasin noin 5 mm kaistaleen päädyn ylärimaksi tällöin rimassa ja päädyssä olivat reiät varmasti kohdakkain, kun ne oli alunperin porattu riittävän syviksi. 
Samaa tekniikkaa voi käyttää myös esimerkiksi tikkaiden teossa. Jos poraa ensiksi reiät riman läpi ja halkaisee sen vasta porauksen jälkeen niin tikkaiden pienat varmasti ovat kohdakkain.

Samalla kun MDF palasia sattui käsiini päätyjä varten tein muutaman television, kun oli sopivia tarroja käsillä. TV on tehty kahdesta MDF palasesta ja kukkakepin pätkästä.

 Jiirishaploona

Tein oheisen jiirishaploonan lähinnä ikkuna ja ovikehyksien sahaamista helpottamaan. sillä voi tehdä 30, 45 ja 60 asteen kulmaliitoksia. Vastaavanlaista shaploonaa voi käyttää myös käsisahauksessa. Porasin samaan levyyn kaikilla poranterilläni reiän jotta voin kokeilla mitä tahansa tikkua ja vastaavaa poranterää sopivatko ne toisilleen. Nopeuttaa töitä paljon, kun ei aina tarvitse pähkäillä mikähän poranterä tähän tikkuun tarvitaan. Esimerkiksi oheisessä sänkyprojektissa selvisi vaivattomasti, että coctail tikku vaatii 2,5 mm:n reiän. Suosittelen jonkinlaisen reikätulkin tekemistä kaikille, joilla on porakone askartelukäytössä.
Puolisolta tuli kehuja, että sillä on kätevä mittailla myös sukkapuikkojen koot.

3 kommenttia:

Nina, the Wonder-Wench kirjoitti...

Hienoja noi MTV-pöllöt telkkareissa! :)
Ja onpas näppäriä sänkyjä... Minkä kokoisia ne on?

Jorma kirjoitti...

PAri vuoteen koko on 12,5x 15 cm se rasia on noin 18 cm pitkä, sellaisenaan hieman epäsuhtainen kooltaan. Älä syö itseäsi kipeäksi.

Nina, the Wonder-Wench kirjoitti...

Heh, yritän hillitä itseni... ;) Tänään menossa käymään Tarjoustalossa, joten voi olla että testiloota tarttuu mukaan... ;)