Translate

torstai 19. huhtikuuta 2012

Keittiöprojekti jatkuu

Jatkoin hieman tätä keittiöprojektia päästäkseni eroon parkettilautojen reunapaloista, joita olin jotunut nukketalojen lattioita tehdessäni leikkaamaan. Muutamassa aiemmassa talossani olin jo kokeillut koko keittiön kiinteän kalustuksen piirtämistä tietokoneella ja tulostetun paperin laminoimista palikoista tehdyn kalusteen päälle. Lopputulos oli mielestäni sen verran hyvä, että jatkoin näitä keittiökalustekokeiluja edelleen.

Valmis keittiö. Laminoitu kaapisto kuva on liimattu palikoiden päälle.

Parkettilaudoissa on siisti puupinta joten toisena vaihtoehtona lähdin kokeilemaan puisen työtason valmistamista

 Keittiö, Kaapistot maalattu ja työtason puupinta jätetty näkyviin. Ovien paikat on sahattu ja laatikostot piirretty tussilla

Tässä vaihtoehdossa leikkasin paperille tulostetun paperin työpöydän osalta avoimeksi ja päällystin kaapiston päälle taitetun paperin kontaktimuovilla kiinni liimauksen jälkeen. 


Seuraavaksi on tarkoitus vielä kokeilla puupintaisia ovia.
Ovet voi tehdä pitkään noin 7cm leveään lautaan sahaamalla. Lopullisen kaapiston voi sitten katkaista oman keittiönsä mittaiseksi.

Alakaapisto syntyy liimaamalla palikoita yhteen. Työtaso on noin 5cm leveä ja yläkaapisto syntyy kiinnittämällä parkettilauta sellaisenaan seinään. Lautapontin jättämään koloon laitan myöhemmin ledit valaisemaan työpöytää.
Vetonuppeina olen käyttänyt pieniä koristenauloja
Tässä versiossa leikkasin valmiiseen läminoituun malliin aukot, joista puuovet pääsevät näkymään. Tämän pinnoitteen voi suoraa liimata lautaan, jossa ovia on jo sahailtu valmiiksi. Lopullinen kaulusto sitten vain katkaistaan oman keittiön mittaiseksi
Jälkeenpäin tuli mieleeni, että näitä keittiomalleja ei ehkä edes tarvitse piirrellä itse vaan kalustevalmistajien luetteloista saattaisi löytyä kuvia, jotka voisi skannata ja tulostaa sitten oikeassa mittakaavassa paperille. Minullä piirroksia on nukketalokirjassani sekä nettivuni Kalusteita linkissä saivan sivun alareunassa kalusteita.pdf . Alkuperäisen piirroksen onnistuin hävittämään koneeni kovalevyn pamahtaessa. Täytynee jossain välissä tehdä uudet.

Ei kommentteja: