Nyt kun koko asuntomme on täynnä erilaisia nukketalon osia, voin alkaa lopullisen kokoonpanon. Näissä itsekantavissa rungoissa on se etu, että osia voi valmistella talosta erillään lähes loppuun asti. Ainoana haittana on se, että erilaisessa valmistusvaiheessa olevia osia on kaikkialla. Omassa huoneistossamme niitä riittää keittiöstä olohuoneeseen ja välillä työkalut hukkuivat puolivalmiiden osien alle.
Lopullisessa kokoonpanossa päädyin siihen että suurikokoinen kuisti ei ole lainkaan kiinni talossa, vaan se asettuu siististi talon eteen ja on takaa avoin, jotta sitä pääsee vapaasti kalustamaan. Terassin valo on kiinni talorungon kyljessä, joten mitään sähköjohtoja ei tarvitse viedä terassille.
Talon päätykolmiot ja takaseinä liimataan kiinteästi talorunkoon kiinni. Tämä samalla tukevoittaa rakennetta niin että taloa voi aika vapaasti pyöritellä käsissään. Seinämateriaaliksi valittu 3mm:n kovalevy tekee talosta sen verran kevyen, että yksi henkilö pystyy hyvin kääntelemään taloa.
Väliseinät reunustin pienellä muovisella johtokourulla. Se on tarkoitettu 3-5mm:n johdoille. mutta kiinnittyy mukavasti 3mm:n levyn reunaan ja estää tapettien rispaantumisen käytössä. Näitä löytyy ainakin Clas Ohlsonin myymälöistä ja nettipalvelusta.
Yläkerrasta oli hieman viitteellinen pohjakuva. Jätin tässä vaiheessa väliovet pois, sillä useat talojen tilaajat ovatkin halunneet avata koko yläkerta-alueen käyttöön. Seinien kiinnitys on tässä vaiheessa vielä hyvin kevyt sallien seinien helpon poistamisen, Tultiin tilaajan kanssa kuitenkin siihen tulokseen että väliovet tehdään vielä jälkitoimituksena.
Sähköt kytketty talon alla kaikkiin valaisimiin, jotka on toteutettu 12V:n led-teipillä. Lisäksi talossa on takka ja pönttöuuni, jotka tarvitsevat 3V:n käyttöjännitettä. Tein erillisen kytkentäpisteen yhdistämällä sähköt 1:n kiloohmin vastuksella omaan sokeripalaan johon liitetään nämä uunit samaan pisteeseen voi liittää 3V:n led valaisimia, jos valaisimia halutaan taloon myöhemmin lisää. Talon pohja peitetään suojalevyllä jonka saa tarvittaessa auki.
Talo on nyt lopullisessa muodossaan valmis ja odottaa sisustajaansa, joka on jo valmistellut talolle sijoituspaikan kotonaan.
Seuraavana on sitten vielä vuorossa samaan pihapiiriin kuuluva piharakennus, jonka rakentamisesta sitten seuraavissa teksteissä.
2 kommenttia:
Onpa todella hieno talo!
Kiitos Raija. Tässä näköjään taidot karttuu, kun saa riittävän monta kertaa harjoitella.
Lähetä kommentti