Translate

perjantai 13. syyskuuta 2019

Talon 91 kuisti on sinällään jo pikkutalo, jossa riittää tekemistä

Tässä talossa kuisti on melkein kuin erillinen pieni talo toisen kyljessä. Teen sen täysin erillään talosta, sillä kuistista tulee irroitettava osa, koska taloon on myös päästävä sisälle kalustamaan.

Alkuperäisen talon kuisti on ympäriinsä varustettu ristikkoikkunoilla, joita lähdin nyt erikseen tekemään, kun talon runko alkaa olla valmiina.


Kuisti alkaa syntyä samaan tapaan kuin itse talokin. Parkettilattia ja runko sekä kattotuolit 15x15 mm:n rimoista. Ikkunakehykseet teen Bilteman syryykelastuista kuten muuallakin talossa. Sisäänkäyntioven olin tehnyt joaiemmin valmiiksi

Sitten vain ikkunakehysten istutus taloon ja kuistiin alkaa löytyä alkuperäistä ilmettä.


Liimausten kuivuessa ehdin maalata sisäseinät, niiltä osin kun niihin ei tule tapettia. Tämä on juuri se kaoottisin vaihe talonrakennusta, kun osat eivät mahdu minnekään. Koko asuntomme on täynnä eri vaiheessa olevia nukketalon osia.


Tässä talossa päätin lasittaa kaikki ikkunat. En kuitenkaan lähtenyt leikkaamaan ruutuja lasista vaan löysin Biltemasta 3mm:n plexiä, joka särkymättömänä soveltuu hyvin tällaiseen käyttöön.
Plexia voi sahata millä tahansa pienihampaisella askartelu- tai rautasahalla. Minä käytin vannesahaa koska se on huomatavasti helpompi tapa saada aikaan sopivan kokoisia paloja. Tässä vaiheessa plexissä on vielä suojakalvi, joka estää ruutujen naarmuuntumisen sahaamisen aikana.

Seiuraavana onkin sitten vuorossa seinien tapetointi ja koko palapelin kokoaminen.


Ei kommentteja: