Translate

maanantai 16. syyskuuta 2019

Talo 91 alkaa löytää lopullisen muotonsa - Ikkunoiden lasitusta

Nyt vihdoin talo alkaa näyttää lopullista muotoaan, kun sisäänkäyntiterassi on valmis ja sitä pääsee sovittamaan paikoilleen. talon lopulliset mitat kuisteineen ovat noin 50x70 cm, eli tässä mittakaavassa taloista tulee väistämättä suurikokoisia, vaikka tässäkin talossa on hieman tingitty mittakaavasta ja tehty se hieman todellista mittakaavamallia pienemmäksi.

Kuten kuvasta näkyy terassi on yli puolen talon mittainen. Sisäänkäynti on vasemmassa reunassa ja sekin mukavasti katon alla. Terassin sijoitus on aika kriittinen, koska varsinainen siäänkäyntitaloon on terassin katta ja ja ovi tulee aukeamaan heti portaiden eteen.


Tässä talossa päätin lasittaa kaikki ikkunat 3mm:n plexillä. Sen leikkaaminen onnistuu millä tahansa pienihampaisella sahalla. Käsin leikkaaminen on kuitenkin aika työlästä, joten käytin vannesahaa. Ruudut voisi tehdä myös ohuesta saksilla leikattavasta muovista tai lasista joka kuitenkin on aika särkymisherkkää. Lasia en suosittele ainakaan lapsille tuleviin taloihin.

Ruudut kiinnitin kehyksiinsä kuumaliimalla. Tämä käy hyvin myös muiden materiaalien liittämiseksi puisiin kehyksiin.

 
Rintamamiestalojren huoneet asettuvat toistensa taakse, koska kaikki ovat keskusmuurin ympärillä. Tässä talossa teen kolme seinää saranoituina aukeaviksi, jotta kaikkia huoneita pääsee kalustamaan Saranoituja seiniä varten kiinnitän kolmeen nurkkaukseen pianosaranoidut puulista, johon valmis seinä sitten ruuvataan kiinni.

Rakennustarkastaja käy vielä hyväksymässä työn jäljen ja voin siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Nyt seuraavaksi ikkunat ja ovet on saatava seinäkappaleisiin paikoilleen ja talon lopullinen kokoaminen voi alkaa.

Ei kommentteja: