Translate

maanantai 22. lokakuuta 2018

Talo 86 alkaa vihdoin jo näyttää talolta - kaoottinen vaihe jatkuu

Tässä vaiheessa nukketalon tekeminen asuinhuoneistossa alkaa tuntuu tosi hullulta ajatukselta. Koko asunto on täynnä erilaisia isompia tai pienempia talon osia, joista aina välillä osa on jo ehtinyt kadotakin naapurihuoneeseen.

Nyt tuntuu paremmalta, kun osia pääsee sovittamaan paikoilleen ja alkaa nähdä mikä siitä talosta on tulossa. Ihan selviä rintamamiestalon piirteitä.

Ovia ja ikkunoita alkaa olla riittävästi ja ulkoseinien osalta paikat ovat jo löytyneet. Väliovet täytyy vielää sovitella paikoilleen.

Tässä vaiheessa yleensä vasta muistan, että taloon tulossa myös kuisti. Kuvassa näkyvää puukittiä käytän lähinnä puutappiliitosten jälkien siistimiseen. Talorunko on nyt täysin kasassa eikä liitoksiin ole käytetty lainkaan ruuveja tai nauloja, ainoastaa 6mm:n liimapuutappeja ja liimaa.

Portaatkin ulkaltaa nyt lopullisesti kiinnittää paikoilleen, sillä uusi porrasaukko osui nyt oikeaan kohtaan välikattoja.

Sitten vain sähkötöiden kimppun niin taloon saadaan valot. Kaikki seinät, ulkoseinät mukaan lukien, kiinnitän paikoilleen vasta sähköjohdotusten jälkeen. Näin saa helpommin kuljetettua johdot huoneesta toiseen.
Ei kommentteja: