Translate

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Rintalamamiestaloni talo no 85 lähtee vihdoin nousemaan - portaat syntyvät

Sain talon sopivasti harjakorkeuteen juuri ennen heinäkuun helteiden alkua. Koko heinäkuun oli työhuoneessani ja jopa ulkona terassilla niin kuuma, ettei mitään talonrakentamiseen keskittymistä voinut edes harkita.


Talon portaikko tulee sijoittumaan talon etunurkaan heti kuistin viereen. Suunnitelmissa on sijoittaa wc-tila osittain portaiden alle. Katsotaan sitten miten se onnistuu.

Aloitin tekemällä talon korkuisen suoran portaikon 30mm:n polystyreenilevystä. Tässä 1:18 mittakaavasta rimoista tehty portaikko olisi ehkä ollut hieman liian työläs eikä minulla myöskään ole riittävän ohutta rimamateriaalia käytössäni.


Tästä polystyreeniportaikosta muotoilin sitten 180 astetta kääntyvän portaikon, joka talossa tulee johtamaan yläkerran tiloihin.

Kokoonpanoliimauksen jälkeen kevensin vielä portaita niin. että sinne ainakin teoriassa saa sopimaan alle myös wc-tilan.


Vahvistin portaikon rakenteet 3mm:n kovalevyllä ja nyt portaikkoa voi lähtea sovittamaan itse taloon. Välikattoon täytyy tehdä portaikon kulkuaukko ja lähteä sitten katsomaan miten se wc-tila sinne portaikon alle saadaan.

Vasta portaikon sovittamisen jälkeen voi välikaton liimata lopullisesti paikoilleen ja taloa voi väliseinien osalta alkaa koota.

Jos helteet vielä jatkuvat käyn varmastikin vain viilentelemässä itseäni askartelukaverini Jopen kanssa läheisessä järvessä.


Ei kommentteja: