Translate

torstai 12. heinäkuuta 2018

Talo no 85 - Rintamamiestalo mittakaavassa 1:18 alkaa pikkuhiljaa edistyä

Hämeenlinnan kaupunki vuokrasi vanhan perinnetalon Willa Vaski paikallisille käsityöntekijöille alkukesästä 2018 ja sen kunnostaminen talkoilla on vienyt sen verran aikaa, että nämä yksittäiset taloprojektit ovat hieman viivästyneet.


Tästä talosta no 85 on tarkoitus tehdä varsin perinteinen rintamamiestalo mittakaavaan 1:18. Tässä tapauksessa teen talon rungon väliseinineen ja talon haltija sitten lopullisesti saattaa sen käyttökuntoon.

Talosta on olemassa vanha valokuva, joka hieman edesauttaa talon tekemistä. Rintamamiestalot on lähes kaikki tehty sodan jälkeen asuntohallituksen tyyppipiirustuksiin pohjautuen, kuten tässäkin tapauksessa.

Pohjakuva niudattaa melko tarkkaan rintamamies tyyppitalojen  pohjapiirrosta.

Pohja toteutetaan peilikuvana, kuitenkin siten, että talo on hieman neliömäistä pitempi ja eteisen WC-tila sijoitetaan yläkertaan johtavan portaikon alle.

Talon runko syntyi edllä rakennetun hirsitalon rinnalla ja on nyt valmiina odottamaan portaikkoa, jonka jäkeen rungon voi lopullisesti liimata valmiiksi ja alkaa tehdä taloon myös väliseiniä.1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Kiva seurata projektia. Hyvät kuvat.