Translate

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Hieman huonekaluja - epäonnistuneet kattolevyt voi käyttää uudelleen

Edelliseen taloon no 84 olin aluksi sahannut liian lyhyet kattolevyt, jotka eivät peittäneet talon terassia kunnolla. Loppuvaiheessa tein hirsimökkiin uuden katon ja vanhat levyt jäivät käyttämättä.

Kattolevyistä syntyi nopeasti muutama sohvalausto ja samalla tein myös muutaman sängyn ylijääneistä kovalevynpaloista ja rimoista.

Vaneriset kattolevyt sai nopeasti sahattua pieniksi palasiksi. Pikkutuolit tein 4,5x4,5 cm:n paloista ja sohviin tein 9cm pitkän istuinosan.

 Kukin istuin syntyy helposti neljästä pikkupalikasta yhteen liimaamalla. Palikat voi halutessaan pehmustaa ja päällystää myös kankaalla

Siten vaan sopivasti väriä pintaan ja piloille sahatuista kattolevyistä syntyi kerralla useampi sohvakalusto sekä vanhoista levynpaloista vielä muutama parisänky mittakaavaan 1:12.

Samalla kun maalit olivat esillä, maalasin työn alla olevan rintamamiestalon välikaton valkoiseksi. Tässä vaiheessa se on helppo tehdä kun välikattoa ei ole liimattu paikoilleen.

Nyt on vielä vuorossa portaikon tekeminen sekä savuhormin sovittaminen paikoilleen. Näissä rintamamiestaloissa hormi on yleensä melko keskellä taloa.

Ei kommentteja: