Translate

lauantai 6. tammikuuta 2018

Rintamamietaloni viimeistely alkaa edistyä jälleen.

Taloni numero 76 jäi kiireettömänä hieman edellisten projektien jalkoihin. Lisäksi pahimmoilleen, kun aikaa alkoi taas olla puolisoni yllättäen sairastui pyhien ajaksi jolloin kaikki työt jäivät sen varjoon. Nyt tilanne on taas onneksi palannut ennalleen ja talonrakennus siirtyy viimeistelyvaiheeseen.

Talo numero 76 on melko tyypillinen rintamamiestalo, missä sisäänkäynti on tässä tapauksessa keskellä talo. Myöhemmin talon portaikon päälle on rakennettu lisäkate, joka  tästä talosta jätetään pois.

Aiemmin olin jo ehtinyt päällystää kaikki ulkoseinät hiekkapaperilla betonisen ulkopinnan aikaansaamiseksi. Nyt seuraavana vaiheena on ehkä kaikkein hankalin, koska näissä rintamamiestaloissa huoneet asettuvat toistensa taakse ja seinista on tehtävä saranoituja tai jollain tavoin irroitettavia, jotta kaikkiin huoneisiin pääsee käsiksi.


 Huoneiden pohjista on luonnoskuvat, joita yritän noudattaa väliseiniä tehdessäni.

Väliovet tulevat olemaan ajan hengen mukaisesti vaneeripintaisia ja kehykset ruskeat. Valmistelen tämän vaiheen mieluummin pitkänä tavarana, koska ovia on kuitenkin suhteellisen paljon. Teen kehykset bilteman sytykerimoista, joita minulla onneksi vielä on.

Myös ovien vuorilaudat ovat ruskeita, joten tähän tarkoitukseen maalasin bambusäleistä leikattuja rimoja myös ruskeiksi.

TÄSSÄ VAIHEESSA HALUAN TOIVOTTAA KAIKILLE PALSTANI SEURAAJILLE HYVÄÄ JA ANTOISAA VUOTTA 2018 !

Samalla voin varoittaa näistä itse tehtyjen kytkentojen ja ledien haavoittuvuudesta. Vaikka ledit teoriansa mukaan kestävät lähes ikuista käyttöä, ne eivät kestä ylijännitteitä, joista hyvänä esimerkkinä oli omille lastenlapsilleni rakentamani talo. Sopivankokoinen jännitteenalennusvastus on aina tarpeen sopivassa kohtaa kytkentää. Valmiissa valosarjoissa se on aina huomioitu.

Toinen opetus vuodelta 2017 oli se että vaikka mikro USB-liittimen käyttö talon virransyöttöön tuntuu kovin houkuttelevalta silloin, kun virtalähteenä on USB-laturi, en voi sitä suositella sillä kokeilin tätä talossani no 73 ja kytkentä toimi vajaan vuoden vian paljastuessa liitinviaksi.

Luotettavampi tapa on katkaista USB johdin, etsiä johtimista virtajohtimet ja kytkeä ne reilusti sokeripalaan antamaan jännitettä talon valaistukselle.

Lykkyisiä projekteja vuodelle 2018 !

Ei kommentteja: