Translate

lauantai 13. tammikuuta 2018

Kuisti alkaa valmistua - pieni mökki talon kylkeen

Rintamamiestaloissa kuistit hyvin usein antavat taloon yksilöllisen leiman, vaikka pohjapiirustus usein noudattaakin alkuperäisen tyyppitalon piirustuksia.

Tässä tapauksessa kuisti on tehty keskelle taloa ja lisäänkäynti tulee kuistin sivusta. Monasti tontti ja talon sijoittuminen tontille ratkaisevat myös kuistin paikan.

Kuistin osat ovat kuin talon rakentamista toisen kylkeen. Tämä on ehkä vielä vaativampaa kuin pelkän talon tekeminen, koska näiden osien tulee sopia yhteen alkuperäisen talon kanssa.

Kuisti alkaa nousta nopeasti lattialevyksi valitun parkettilaudan palan ympärille. Varmistan seinien kiinnityksen liimauksen lisäksi pienillä ruuveilla.

Sisäänkäyntiovi kehyksineen liimataan yhteen kuistin seinistä jo ennen seinän kiinnittämistä. Oven kahva on väännetty pienestä naulasta.

Nyt kokoonpano voidaan viedä loppuun ja kuisti alkaa näyttää valmiilta.

Tässä talossa yläkertaan johtavat portaat ovat kuistin sisällä ja ennalta tehtyjä portaita pääsee nyt ensimmäisen kerran sovittamaan paikoilleen.

Omat haasteensa tulevat siitä, että kuistiseinä tulee olemaan avattava, jotta huoneisiin ylipäätään pääsisi käsiksi. Osa portaikosta jää kiinni talon runkoon ja välikattoon ja portaikon osat tulee sovittaa toisiinsa.

Projektin hienosäätö on vasta lopullisessa kokoonpanovaiheessa.

Ei kommentteja: