Translate

perjantai 26. tammikuuta 2018

Rintamamiestalon kokoonpano jatkuu

Kaikki alakerran ovet kehyksineen oli tehty jo ennalta valmiiksi, joten kokoonpano on nyt lähinnä seinäkappaleiden valmistusta ja niiden sijoittelua paikoilleen.

Tässä vaiheessa on hyvä myös kokeilla, että valot palavat eivätkä katkeile, vaikka taloa pyörittäisi mihin asentoon tahansa.

Myös väliseinissä on hyvä pitää huolta suorakulmaisuudesta.

Luonnoskuva ja valokuvasta mittaamani mittasuhteet eivät aivan pitäneet kutiaan ja jouduin hieman taiteilemaan makuuhuoneen ja olohuoneen väliseinän kanssa, että sain sen sijoitettua suurikokoisten takaseinän ikkunoiden väliin. Suora kiinnitys hormiin olisi vienyt väliseinän ikkunan kohdalle. Sisäänkäyntiä joudun vielä hieman pohdiskelemaan ettei siitä tule liian sokkeloinen.


Vähitellen kaikki väliseinät ovat paikoillaan ja siirryn käsittelemään yläkertaa.

Yläkerrassa on tyypillisen rintamamiestalon tapaan jätetty kattolappeen alle jäävää tilaa varastotilaksi. Kuvassa oleva Iso vintti totetutetaan sellaisenaan ja se jää palvelemaan johtotilana, jonne kaikki yläkerran valojohtimet saa sijoitettua siististi.

Kokeilin täysimittaista varastotilaa myös talon etuosaan, mutta sitä ei toteuteta ainakaan tällaisena, sillä seinä peittää pahasti varsinaiset huonetilat ja vie tarpeettoman paljon neliöitä yläkerrasta.

Seuraavan vaiheena onkin sitten yläkerran työstäminen valmiiksi.

Ei kommentteja: