Translate

perjantai 8. syyskuuta 2017

Ensimmäinen uusista taloista projekti no 78 nousee nopeasti harjakorkeuteen

Päätin nyt syksyn aikana tehdä kahta taloa rinnakkain, jotta saan molemmat syksyn aikana valmiiksi. Talon harjakorkeuteen saattaminen ei vie tällä itsekantavalla rimarakenteella kauaakaan.

Tästä talosta päätettiin tehdä mansardikattoinen, jotta yläkertaan saadaan kohtuulliset tilat ja huonekorkeus on sama kuin muissakin kerroksissa, noin 23 cm. Talon mitat ovat noin 30x60x70cm.

Lattiat on tehty parkettilaudoista, jotka on liimattu ponteista kiinni toisiinsa. Näin saadaan siisti lakattu lattiapinta, johon on helppo kiinnittää esimerkiksi muovikalvona muunlaisia pinnotteita, mikäli se koetaan tarpeelliseksi.

Nykyisin olen usein reunustanut lattiat vielä puulistoilla, jotta parkettilaudan epämääräinen runkorakenne ei näy ulospäin.

Lattiatasot on helppo kiinnittää liimapuutapeilla talon runkona toimiviin rimoihin. Lattiat voivat olla mitä tahansa riittävän tukevaa levymateriaalia. Näin talo pysyy vankasti pystyssä myös ilman seiniä ja rakentaminen voi jatkua seinä kerrallaan.

Kattotuolit kannattaa katon muodosta riippumatta liimata muotoonsa toisiinsa kiinnitettyinä, jotta katto varmasti sopii kattotuolien päälle. 

Nyt alkaakin sitten se hitaimmin etenevä vaihe eli varsinainen rakentaminen.

Toisen taloprojektin lattialevyt on päätetty tehdä samasta materiaalista eli parkettilaudasta, joka ainakin osittain pinnoitetaan rakennustyön aikana.
Talon mittoja vielä hieman pohdiskellaan sillä 1:12 mittakaavaan rakennettu rintamamiestalo on aina suhteellisen suuri, kuten oheisesta nukkekotiyhdistyksen tyyppitalosta käy ilmi. Lisäksi Rintamamiestalojen lähes neliömäinen pohjakuva tekee talosta kummassakin suunnassa tilaa vievän.
Mietiskellään tovi ja katsotaan mihin suuntaan tämä talo, projekti no 76, lähtee muotoutumaan.

Ei kommentteja: