Translate

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi taloprojekti käynnistyy heti uuden vuoden alkaessa - Talo no 73

En olisi aikoinaan uskonut, että tästä nukketaloharratuksesta tulee tällainen eläkepäivien puhdetyö, missä talo toisensa jälkeen odottaa rakentamistaan. Nyt tuntuu siltä, että olisin palaamassa lähtöruutuun, sillä aikoinaan tein pojantyttärelleni Jannalle talon lähinnä hyödyntääkseni ledejä, joita olin saanut kaveriltani, enkä ollut keksinyt näille muuta käyttöä.

Ensimmäinen nukketaloni, pojantyttären Jannan talo syntyi noin kymmenen vuotta sitten ja nyt on jo vuorossa numero 73. Hieman on kokemusta karrttunut matkalla, mutta lähtökohta on suunnilleen sama.
Ledien ympärille tätäkin taloa rakennetaan. Ledit ovat siinä mielessä tosi positiivinen keksintö myös nukketalojen kannalta, että käyttöjännite on pieni ja polttimot ovat lähes ikuisia.
Tällä kertaa talon tilaaja on itse rakennellut valaisimia, joissa kaikissa on led valo ja ne on helppo liittää osaksi tulevan talon valaistusjärjestelmää.
Valot kannattaa tietenkin testata ennen niiden käyttöönottoa. Tässä tapauksessa tekijä oli jo tiennyt mitä tekee. Valmiilla valosarjoilla on helppo testailla erilaisten pikkuesineiden soveltuvuutta valaisimiksi.
Tällä kertaa on taas vuorossa suomalaisten yleisin talotyyppi, rintamamiestalo, joilla suomalaiset asutettiin sodan jälkeen uusille kotikonnuilleen.
Usein näissä taloissa oli järjestetty majoitus myös lähisukulaisille ja myös yläkertaan oli tehty keittomahdollisuus. 

Seuraavilla sivuilla katselen sitten tämän talon syntyvaiheita. Nyt ei vielä ole olemassa kuin muutama valaisin ja niiden ympärille talo sitten lähtee nousemaan.

2 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Tässä talossa on ollut vuokralainen yläkerrassa alkuvuosina, sillä on katettu osittain talon kustannuksia. Näin kertoi talon rakentaja ja ensimmäinen omistaja, jolta talon sitten ostimme v. 1990.

Jorma kirjoitti...

Minäkin asuin ensimmäisen Helsinki-vuoteni anoppilan yläkerrrassa, joka oli alunperin tehty hänen veljensä perhettä varten