Translate

tiistai 3. tammikuuta 2017

Taloprojekti n:o 73 - Rintamamiestalo mittakaavaan 1:12 alkaa hieman hahmottua

Tästä talosta tekee haastavan se että talo on vielä olemassa myös 1:1 maailmassa. Aivan samanlaista tästä ei tietenkään tule, mutta erilaisia yksityiskohtia tulee varmasti verrattua alkuperäiseen.

Tällainen siitä pitäisi tulla. Onneksi talosta on olemassa vielä alkuperäisiä mittapiiroksia käytettävissä, joten pohjakuvia voi hahmotella niiden perusteella. Kellarikerros jää tässä vaiheessa ainakin toteuttamatta.
Mittakaavan kanssa tehdään hieman kompromissia, sillä kuvista suoraa laskettuna talosta olisi tullut lähes metrin mittainen ja 80 cm syvä. Pohjaa päätettiin kuitenkin pienentää sen verran että lopulliseksi kooksi tulee noin 650x550 cm. Huoneet pidetään kuitenkin korkeina, huonekorkeus noin 24 cm.
Ullakko on alunperin rakennettu toista perhettä varten ja ullakon huonejärjestystä mietitään tarkemmin projektin kuluessa. Tässä tapauksessa sinne on tarkoitus sijoittaa myös sähkäpääkeskus, josta valot voi huoneittain kytkeä päälle.
Talo toteutetaan rimarunkoisena, kuten kaikki aiemmatkin rintamamiestaloni. Näin sitä voi helposti varustella ulkoseinien ollessa irrallaan.
Tässä talossa uutena haasteena on takka-leivinuuni, jollaista lupasin kokeilla. Lisäksi rakentajan taidokkaasti tekemä portaikko varmasti vie aikaa. Samoin johdotus ja sähköjen kytkentä, sillä nyt aion kokeilla johtimien piilottamaista yläkerran lattiaan sekä huonekohtaista valojen kytkentää.

Näistä sitten projektin edistyessä, tulevan kevään aikana.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Sinulle tuli taas uusia haasteita! :) Seuraan mielenkiinnolla projektin edistymistä.

Jorma kirjoitti...

Kiitos Maija. En olisi Helsingissä ollessani uskonut että näitä alkaa tulla tähän tahtiin, mutta voisi sitä eläkepäivillä hölmömpiäkin tehdä.