Translate

perjantai 20. tammikuuta 2017

Takaisin talon 73 kimppuun - portaikon pienentäminen toi taloon lisää tilaa

Takkaprojekti vähän keskeytti talon rakentamista, mutta oli luvannut tehdä tähän taloon alkuperäistä muistuttavan takan ja kokeilut ottivat aikansa.

Olin portaikon osalta päättänyt pienentää portaita, jotta ne eivät veisi suhteettoman suurta osaa talon muutenkin pienestä pinta-alasta. Alkuperäiset portaat eteisineen nappasivat lähes neljänneksen talon pinta-alasta.


Portaikon pienentämisestä huolimatta portaikkoon sopi hyvin vaatekaappi, joka on myös talon alkuperäisen portaikon keskellä. Tällä järjestelyllä portaiiden ei tarvitse kääntyä kovin jyrkästi.


Tässä uudessa kuvassa näkyy, että portaikon osuus kokonaispinta-alasta pieneni aika merkittävästi, kun tein hieman alkuperäisiä kapeammat portaat. Tilan voi käyttää hyödyksi ainakin wc:n osalta. Siihen mahtuu nyt kylpyhuone tai jopa pieni sauna. Muilta osin seinät voidaan pitää alkuperäisillä paikoillaan.
Nyt uskaltaa palomuurin sijoittaa paikoilleen. Sen paikkaa muutin hieman talon keskiviivan takapuolelle, jotta savupiippu voi toimia avattavan katon tukena, kunhan sinne asti päästään.
Piirsin yläkerran lattiaan koko pohjakuvan, jotta valaisimet osuvat oikeisiin huoneisiin. Talon tilaaja oli tehnyt pienestä led-valosarjasta valaisimia, jotka sijoitetaan, kukin omiin huoneisiinsa. Johdotus on tarkoitus tehdä välikaton yläpuolella, missä johdot jäävät lattiapinnoitteen alle piiloon.

Seuraavana täytyykin sitten uskaltaa alkaa tehdä reikä välikattoon.

Ei kommentteja: