Translate

tiistai 10. marraskuuta 2015

Valmisteluja joulumyyjäisiin - Talot 61 ja 63 tulivat valmiiksi, 62 jäi odottelemaan viimeistelytöitä.

Vajaan viikonpäästä avataan Hämeenlinnan seudun käsityöharrastajien pieni Joulupuoti kaupungin keskustassa. Sinne piti saada jotain valmista aikaiseksi. Yllättäen työn alla olleet talot 61 ja 63 valmistuivat, kun deadline alkoi häämöttää. Talo 61 oli lähinnä led valoteipin kokeiluja varten rakennettu ja nyt sitä enää piti vain hieman viimeistellä ja talo oli valmis.
Perusvalaistus tässä talossa on tehty 12V:n ledteipillä, jonka muuntajasta on alennettu jännitettä syötämään myös keittiön työpöydän tavallisia led valoja ja takan vilkkuvaa led tulta. Seuraava talo teetti hieman enemmän puuhaa, sillä sitä lähdin rakentamaan pikaisesti Bauhausista löytämästäni puulaatikosta. Ovet ikkunat ja lattiat syntyivät nopeasti. Sitten laatikko piti vielä tapetoida ja ikkunapuitteet laitella paikoilleen. Tähän taloon päätin tehdä sähkövalot, jotka syntyivät paristokäyttöisestä koristevalosarjasta.
Tähän taloon minulla ei ollut mitään kalusteita valmiina, joten jouduin pikaisesti tekemään edes peruskalusteet rimanpätkistä ja vanerista. Lisäksi päätin toteuttaa keittiöön työpöydän, jonka hellan uuniin halusin kokeilla myös valoa.
Piirtelin työpöydän mallin nopeasti tietokoneella, leikkasin uunin lasin kohdalle aukon ja laminoin printatun kuvan muovin sisälle. Vanerista sain äkkiä rakennettua työpöytärungon, jonka päälle laminoitu työpöytäkuva oli helppo taittaa ja liimata kiinni. Uunin sisälle laitoin yhden ledin, jonka kytkin valojen kanssa samaan virtalähteeseen. Nyt valojen syttyessä tulee myös uuniin valo.
Samassa työrupeamassa talon 63 kalusteiden kanssa syntyi taloon 62 portaikko, josta lisää myöhemmin sekä nukketalon kalusteita ja erilaisia tulisijoja pieneen joulupuotiimme. Nyt voi jo hieman huokaista sillä myymälämme varustelu alkoi eilen ja avajaiset on sitten 16.11.2015. Tämä pikkuinen käsityöpuoti on avoinna aina joulun aatonaattoon asti.

Ei kommentteja: