Translate

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Paluu arkeen - talo 62 alkaa päästä loppusuoralle

Teki ihan hyvää piipahtaa syyslomalla hieman kaempana näistä syyssateisista maisemista. Nyt alkaa sitten talon 62 loppuviimeistely.
Talon seinät ovat nyt pystyssä, mutta maalin sävy tuli valittua yhdellä numerolla väärin ja se on hieman liian pinkki. Oikea sävy on hieman vaaleampi, mutta se kyllä syntyy samalla kun taloa muutenkin pitää maalata.
Portaat yläkertaan tein polystyreenistä, joka muistuttaa betonista tehtä portaikkoa tässä 1:12 mittakaavassa. Yhteistyökumppanini, perheemme pikkukoira, tosin söi innoissaan yhdet portaat, ennen kuin edhdin niitä edes sovittamaan.
Suurin työ tässä vaiheessa on ovet ja ikkunat. Olin jo ennakkoon liimannut huomattavan määrän ikkynakehysten aihioita, jotka tein bilteman sytykerimoista liimaamalla. Taas kävi kuitenkin niin, että vaikka kuvittelein tehneeni riittävästi materiaalia, loppuivat ne jo tässä vaiheessa kesken, kun ikkunat tulivat valmiiksi. Ovia varten joudun vielä tekemään lisää kehysaihioita ennenkuin tämä osa projektista alkaa olla valmis.
Syyslomaretkelläni Teneriffalla oli pakko kuvata kohde, jossa näkyy, että etelässä osataan käyttää hieman reippaamin värejä talojen ulkoseiniin, kuin täällä kylmässä Suomessa, jossa yleisvaikutelma on yleensä melko harmaa.
Tässä meillä suomalaisilla on vielä paljon oppimista, mutta ainakin näissä pikkutaloprojekteissa lienee lupa käyttää värejä joskus vahän rohkeammin.

Ei kommentteja: