Translate

perjantai 6. marraskuuta 2015

Talo 63 - Helppo ja nopea tapa saada valot taloonsa

Tämä talon tein pikaisesti Bauhausin varastolaatikosta, joka oli mitoiltaan pieneksi nukketaloksi juuri sopiva. Valot siihen taloon piti tietenkin saada ja päätin kokeilla hieman erilaista tekniikkaa johdotuksessa.
Olin jo ennakkoon päättänyt pinnoittaa lattiat, joten päätin kokeilla miten valaisinjohtimet kulkevat lattiaa pitkin.
Valaisinjohdot menevät lattiaa pitkin talon takaseinän läpi. Lattiaan vain tarvitsi porata reiät, joista valaisin voi roikkua huoneen puolella. Oikeaoppisesti tietenkin lattiaan tulisi jyrsiä urat johtimia varten, mutta päätin kokeilla, miten lattiapinnoite asettuu ohuiden kytkentäjhtimien päälle. Tässä suhteessa ei ollut mitään ongelmaa ja liimasin bambumatot sellaisenaan johtimien päälle samoinkuin vintille tulevan muovimaton palasen.
Valaisimet roikkuvat nyt kauniisti katosta ja johtimien kytkentä on helppo tehdä talon takana. Tässä tapauksessa olin poiminut valaisimet halvoista paristovalosarjoista ja kytkin kaikki valaisimet sokeripalan avulla paristokoteloon, joka tullee olemaan talon ulkoseinällä.
Nyt enää pientä viimeistelyä ja takaseinälevyt paikoilleen, niin talo on valmis vietäväksi reilun viikon päästä avattavaan joulupuotiimme.

Ei kommentteja: