Translate

lauantai 20. huhtikuuta 2013

TALO N:o 44, Kerrostaloprojekti

Kiitos vielä kaikille "Mummon Mökki" projektiini aktiivisesti osallistuneille. Oli tosi kiva saada kannustavia kommentteja pitkin matkaa. Nyt se projekti on onnellisesti päätöksessään ja mökki matkalla uuteen osoitteeseen, jossa mummo varmaankin saa myös hieman sisustusta mökkiinsä.

Uutena hankkeena nousi nyt pintaan kerrostaloprojekti, jossa kohtuullisen kokoiseen taloon on tarkoitus sijoittaa 4 kerrosta.

Talon 44 luonnospiirros

Nopean skitsailun jälkeen talon muoto alkoi hahmottua. Teen tähän talon mansardikaton joka avautuu eteenpäin. Tällä valinnalla myös vintttikerroksesta tulee helpommin hyödynnettävä kuin harjakattoisissa ratkaisuissa. Näin saadaan myös viimeiseen kerrokseen lähes täysi huonekorkeus ja koko lattiapinta-ala hyödynnettäväksi.

Suurimpana haasteena näissä suurikoisemmissa taloissa on useimmiten talon paino joka tulee melko suureksi, varsinkin jos talo tehdään kokonaisuudessaan puulevyistä, joissa levyn paksuuden on kuitenkin oltava riittävä, jotta talosta tulee tukeva.

Painon ja helpon koottavuuden vuoksi päätin tässäkin talossa kokeilla rimarunkorakennetta, jolla talo saadaan kevyemmäksi, kun seinämäteriaalien ei tarvitse olla kovin paksuja. Lattiamateriaalina päätin käyttää parkettilautaa, jolla saadaan sellaisenaan valmiit lattiapinnat ja samalla lattiat toimivat osana tukirakennetta.

Taloon on tarkoitus tehdä myös avattavat etuseinäkappaleet, jotka toimivat samalla pölysuojina silloin kun taloa ei käytetä. Jatkossa voitte seurata tämän projektin etenemistä valmiiksi taloksi. 
Matkan varrella mahdollisesti syntyviä ideoita saatte vapaasti hyödyntää myös omissa projekteissani, sillä koko blogini tarkoitus on antaa keksimiäni ratkaisuja vapaasti myös muiden harrastajien hyödynnettäviksi.

Ei kommentteja: