Translate

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Suunnitelmat etenevät

Tämä talo osoittaa taas kerran, että kannattaa hieman pohdiskella uuden talon olemusta ennenkuin alkaa sahata/sahauttaa levyjä tai rimoja. Niin kauan kuin levyjä ei ole leikattu voi taloa hahmotella hyvin vapaasti. 
Suosittelen kaikille, että rakennettavasta talosta tehdään aina jonkinlainen luonnoskuva vaikka lyijykynällä hahmottaen. Kuvaan kannattaa aina myös merkitä perusmitat, jottei vahingossa katkaise jotakin rimaa tai levyä väärästä kohtaa

 Talo 44 viimeisin luonnoskuva

Tässä talossa syntyi melkein heti idea parvekkeesta, joka on nyt helppo toteuttaa, kun tekee kolmannen kerroksen lattialevystä hieman pidemmän, jolloin parveke on varmasti samalla tasolla lattian kanssa ja pysyy tukevasti paikoillaan.

Päätin samalla tehdä parvekkeesta reilun kokoisen, noin 10x35 cm, jolloin sinne voi sijoittaa myös joitakin kalusteita tai istuttaa kukkia. 

Jos tällaiseen parvekeajatukseen herää vasta talon muutoin valmistuttua, voi sellaisen tietenkin tehdä myös jälkeenpäin ja kiinnittää seinälevyyn kiinni. Usein kuitenkin kiinnittäminen on aika tuskallista ja ainakin oman kokemukseni mukaan lattiatasojen sovittaminen aiheuttaa lisävaikeuksia.

Nyt voin aika turvallisin mielin ottaa lattialevyt kainaloon ja lähteä kokeilemaan onko velipojan sirkkeli sahauskunnossa. Tämän enempää suunnittelukuvia tuskin piirtelen, sillä. talon ilme alkaa nyt olla valmis ja loppu onkin sitten jo sahausta ja sovittelua itse talon kimpussa.

Ei kommentteja: