Translate

sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Talo 94 saa valot

Tämäkin talo saa valot aika alkuvaiheessa, sillä seinien vielä puuttuessa on helpompi piilottaa sähköjohtimia talon rakenteisiin.

Valaisimina älakerrassa ovat 12V:n pienoislamput ja yläkerrassa pienet 12V:n led-teipin pätkät, jotka on helppo liimata talon runkorimoihin kiinni.


Valaisimille tulecvat johtimet voi liimata alakattoon ja kattorakenteisiin kiinni. Näin valaisinjohtimet saa helposti piiloon. 

.
Valaisimilta tulevat johtimet kulkevat savuhormin kylkeen liimatussa johdinkourussa talon alle. Kytkentäjohtimina olen käyttänyt lattakaapalista leikattuja johdinpareja. Vastaavia ohuita johtimia saa myös nukketalotarvikekaupoista.

Vastavaan tapaan myös yläkerran valaisimille tulevat johtimet viedään hormiin liimattua johtokourua pitkin talon alle liitettäväksi muuntajaan, joka syötää kaikille valaisimille 12V:n jännitteen, 

Näin koko talossa on perusvalaistus jo ennen seinien lisäämistä taloon. Huoneiden paikat kannattaa kuitenkin varmistaa ennen valasimien kiinnittämistä kattoon. 
Tällainen itsekantava talorunko mahdollistaa seinien lisäämisen taloon missä rakennusvaiheessa tahansa ja helpotta myös huomattavasti seinien tapetointia ja pintakäsittelyä.Ei kommentteja: