Translate

lauantai 8. helmikuuta 2020

Talo 94 saa portaat bilteman sytykerimoista.

Rintamamiestalojen portaikot ovat hyvin yksilöllisiä lautaportaikoita. Hyvin yleisesti portaat laitetaan kulkemaan talon sisätulonurkasta yläkertaan. Malleja on hyvin monenlaisia ja yksinkertaisimillaan portaat johtavat suorina, melko jyrkinä portaina, yläkertaan, joka talon asumisvaiheessa on vielä asumatonta kylmää tilaa.

Tässä tapauksessa lähdin rakentamaan portaikkoa yksitttäisistä laudoista askelma kerrallaan. Käytin näitä Bilteman sytykelastuja, koska olen niitä vielä saanut joiltakin harrastajilta oman askarteluni tueksi. Erittäin mittatarkkoina niitä on mukava käyttää ja askelmakorkeuskin on on melko oikean näköinen tähän 1:12 mittakaavaan. Askelman korkeus on sama kuin bilteman riman lebveys eli 16mm. Rintalaudat voi asetella myös askelman päälle, jolloin portaista tulee hieman korkeammat.

Tässä tapauksessa portaat kääntyvät täydet 180 astetta. Tämä asettaa aina omat haasteensa, sillä portaikoa on käännettävä askelma kerrallaan, kunnes koko käännös on tehty. Portakon runkoa olen myös tehnyt sitä mukaa, kun portaikko on noussut ylöspäin.

Eteiseen sijoittuviin portaisiin jää mukavasti naulakkotilaa portaikon alle, jos se halutaan hyödyntää. Usein näissä rintamamiestaloissa on korkea kellarisokkeli, missa on varasto- ja saunatilat, jonne lähtevät portaat tästä kulkuportaikon alta.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

More than 160000 men and women are trying a simple and SECRET "water hack" to lose 1-2 lbs each night in their sleep.

It's scientific and works with everybody.

This is how to do it yourself:

1) Go grab a clear glass and fill it with water half glass

2) And now use this weight loss hack

so you'll become 1-2 lbs thinner as soon as tomorrow!

Mimosa kirjoitti...

Hei.
Oletko huomannut Biltemassa myytävät maalinsekoitustikut, olisiko sytykerimojen korvikkeeksi?

Tuotenumero 87-9119

https://www.biltema.fi/rakentaminen/maalit/maalausvalineet/maalinsekoittimet/puutikku-2000043283