Translate

perjantai 13. maaliskuuta 2020

Talo 94 alkaa pikkuhiljaa rakentua

Tässä talossa lähdin kokeilemaan ikkunoiden lasittamista ohuella plexilevyllä. Osaan kyllä leikata lasiakin, mutta niissä särkymisvaara on aina suurempi ja päätin nyt kokeilla tätä ratkaisua.

Tässä talossa ikkunarudut ovat hieman erikokoisiatalon päädyissä ja suorilla sivuilla samoin yläkerrassa,
Sahasin ikkunalasit 3 mm:n plexistä vannesahalla. Vannesahan tarkkuus on kuitenkin vain noin +-1mm, joten usein niistä tulee hieman alimittaisia kehyksiin nähden


Tällä kertaa ajattelin rakentaa kehykset leikattujen ruutujen ympärille välttääkseni sahauksessa syntyneitä mittavirheitä. 

Sain melko mukavasti rakennettua ikkunat kasaan ja seuraavaksi tarkoitus on sovittaa ne seinälevyihin paikoilleen. Levyjen toimittaja oli toimittanut hieman väärälaista levymateriaalia joten homma hieman keskeytyi ja päätiin lepuuttaa aivojani ihan muun laisella välityöllä.

Nukkekotiharrastajissa Sami Tuuhea oli rakennellut tällaisen vanhan mallisen takka hella yhdistelmän, missä paloi tuli hellassa ja avotuli nurkassa.

Lepuutin aivojani tekemällä samalla kertaa uuseamman hellan mittakaavaan M1:12 tässä uusia seinälevyjä odotellessa.


Samalla valmistauduin jo alakerran seinälevyjen saranointiin, sillä näissä rintamiestaloissa huoneet asettuvat niin tiiviisti savuhormin ympärille että alakerran seinista on tehtävä tavalla tai toisella avattavat jotta huoneita pääsee kalustamaan.
Ei kommentteja: