Translate

maanantai 28. tammikuuta 2019

Hirsitalo alkaa näyttää muotonsa

Mummon mökki alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä, mikä siitä on syntymässä. Hirsien veistäminen on vienyt hieman aikaa, vaikka luovuinkin nurkkasalvoksista jo heti projektin käynnistyessä.

Nyt on ensimmäinen nurkka jo kasassa. Pakkaspäivät ovat pitäneet sisätiloissa ja hirsiä on saatu lisää.

Alkupräinen malli oli tällainen pikkuinen saunamökki, joka on tehty höylähirsistä ja jollaista saa tilata valmistalona rautakaupoista.

Tämä talo päätettiin tehdä kunnolla asuinkäyttöön ja aloinkin tehdä taloon täysimittaista välikattoa, alkuperäisen nukkumaparven sijaan. Laidoitus kootaan näistä "hirsistä" kootun kehikon päälle. Olisin hyvin voinut käyttää myös samanlaista parkettilevyä, kuin alakerrassa, mutta näin saan hieman kevennettyä talon kokonaispainoa.

Välikaton teen lautakatoksi näistä Bilteman sytytyslastuista, joita olen mukavasti saanut harrastajilta lahjaksi. Laudat maalataan valmiiksi toiselta puoleltaan valkoisiksi, jolloin valmiiseen mökkiin ei tarvitse enää lähteä kattoa maalaamaan.

Samoista rimoista saa helposti tehtyä yksinkertaiset yläkertaan nousevat portaat.


Kattopalkit jäävät tarkoituksella näkyviin, sillä aion käyttää niitä hyödyksi myös mökin valaistuksessa niin, että ledit jäävät palkkien taakse piiloon eivätkä häikäise,

Yläkerrassa näistä rimoista koottu lattia näyttää aidolta lautalattialta, jonka voi vielä lakata mökin viimeistelyvaiheessa.Ei kommentteja: