Translate

lauantai 19. tammikuuta 2019

Talon no 88 takaseinä alkaa olla melkein valmis

Onneksi olin päättänyt jättää nurkkasalvokset talosta pois. Nyt voin rakentaa taloa seinä kerrallaan ja alan pikkuhiljaa nähdä miltä kokonaisuus tulee näyttämään.

Takaseinä alkaa olla jo lopullisessa korkeudessaan, Vielä pari hirsikerrosta ja se on valmis. Aivan valmiiksi se ei näillä hirsillä tullut, sillä olin sahannut osan hirsistäni sivuseinien mittaisiksi, eikä minulla ollut enää yhtään pitkää rimaa jäljellä, jotta olisin saanut sen valmiiksi.

Kokoonpanon aikana aloin jo tehdä myös ikkunapuitteita, sillä tällaisessa hirsitalossa kannattaa ikkunoita sovittaa paikoilleen jo kokoonpanovaiheessa. Bilteman sytykerimat näyttivät olevan juuri hirren levyisiä, joten niistä saa sisäpuitteet kätevästi.

Ikkuna-aukot syntyvät seinää kootessa kerros kerrokselta. Tässä vaiheessa hirsien sisällä kulkevat tukikepit ovat todella tarpeellisia.

Seinä liimataan kokoon heti, kun aukot ovat paikoillaan.

Hirret kannattaa liimata toisiinsa kunnon puristuksessa, niin hirsien mahdolliset kieroudet poistuvat. Tasaista alustaa vasten seinästä saa suoran. Tässä jäi nyt ylimmät hirsikerrokset puuttumaan, sillä hirret loppuivat kesken. Onneksi tässä on rautakauppa lähellä ja käyttämäni 15x15 mm:n rimat ovat vakiotavaraa rautakaupassa.

Ei kommentteja: