Translate

torstai 11. toukokuuta 2017

Talon tupaan tulee puuliesi

Olin alunperin päättänyt, että talon vintille johtava portaikko jää lieden taakse piiloon. Nyt piti sitten rakennella liesi, joka kätevästi sopii portaikon alle.
Pienen ahertelun jälkeen liesi sitten sopikin portaikon eteen ja tupaan jää vielä reilusti lattiapinta-alaa kalusteita varten.
Olin aiemmin tehnyt joitakin helloja polystyreenistä ja sovitellessani näitä paikoilleen huomasin, että voisin yrittää tehdä hellan myös levyrakenteisena ohuesta MDF levystä, sillä polystyreenin työstäminen on aika tuskallista ja pölyistä puuhaa.
Valmiilla helloilla sain hieman hahmoteltua miten liesi sopii portaikon yhteyteen.

Lieden huuvaksi olin löytänyt hämeenlinnalaisesta kahviosta tällaisia irtojäätelon kotiinkuljetusrasioita, jotka siellä kahvion hyllyssä näyttivät selvästi nukkekodin hellan huuvalta.
Hellan rungon rakentelin pienistä MDF-levyn palasista ja sijoitin led kynttilän antamaan tulen sekä hellaan, että leivinuuniin.
Huuvaan leikkasin vielä portaikon levyisen kolon, jotta hella menee mahdollisimman tiiviisti kiinni portaikkoon.
Valmis hella istuu hyvin portaikon eteen ja portaat on hyvin kätketty hellan taakse. Tässä tapauksessa tein hellaan erillisen leivinuunin. Joissakin helloissa leivin uuni on lieden yhteydessä.
Tuhkaluukut ovat mustia verhoilunauloja ja lieden reelinki on taivutettu ohuesta messinkilangasta.


2 kommenttia:

Satuaija Arokanto kirjoitti...

Upea. Hienoja oivalluksia ja tarkka silmä siulla 😃. Taitava toteutus myös. On ilo seurata talosi edistymistä 😃.

Jorma kirjoitti...

Kiitos. Näitä oppii vain tekemällä, eikä kaikki onnistukaan ensimmäisellä kerralla.