Translate

lauantai 20. toukokuuta 2017

Talon 75 ulkoseinät alkavat valmistua ja taloon löytyy oikea väri

Talon seinät alkavat pikkuhiljaa seinä kerrallaan valmistua ja talon ilme alkaa löytyä. Laudoitetut seinäkappaleet kannattaa tarkoilleen sovittaa paikoilleen jo ennen maalausta.

Värisävyksi tähän taloon valittiin perinteinen punamulta sävy, joka ainakin hämeenlinnalaisen rautakaupan "Helmi" sävykartasta löytyi myös punamulta nimellä, vesiliukoisena akryylimaalina. Tikkurilan sävynumero tälle värille on TVT 2691.
Seinät kannattaa maalata talosta irrallaan, koska kulmatukien on tarkoitus jäädä valkoisiksi. Samoin ikkunat on hyvä pitää vielä tässä vaiheessa irrallisina.
Tässä vaiheessa olin saanut valmiiksi ainoastaan nämä kolme seinää sillä seinien kokoonpano-vaiheessa minulta yllättäen loppuvat veistetyt hirret kesken. Toisaalta tämä vain helpotti, sillä en olisi useampia seiniä saanut samaan aikaan kuivumaankaan.
Seiniä maalatessani huomasin, että minulta oli talon käyntiovi jäänyt kokonaan tekemättä ja maalien kuivuessa sahasin äkkiä MDF- levystä tällaisen oven. Ikkuna on 4mm:n plexiä.
Ovi on saranoitu nurkista naulalla ja laakeroitu oven alareunaan sijoitetulla pikku prikalla.
Ulko-oven kahvan tein pyöreästä naulasta taivuttamalla ja katkaisin kummankin pään jotta naulan voi kiinnittää oveen porattuihin reikiin.
Nyt pääsen sitten vuoleskelemaan lisää rimoja hirsiksi, jotta loputkin talon seinistä saadaan kuntoon.
Myöhässä käynnistyvä kesä pihatöineen saattaa hieman hidastaa mökin rakentelua, mutta onhan eläkeläisellä aikaa.

Ei kommentteja: