Translate

perjantai 5. toukokuuta 2017

Hirsitalon rakentaminen on hidasta puuhaa

Vihdoin ensimmäinen ulkoseinä alkaa olla valmis. Lautoja saa liimata yksi kerrallaan paikoilleen ja samalla tulee pitää huoli siitä, että hirsipinta pysyy kasassa ja ikkuna.aukot syntyvät oikeisiin paikkoihin.
Ulkolaudoitukseen on käytetty noin 1,5 mm:n levyisiä bamburimoja, jotka ovat leveydeltään ehkä hieman yläkanttiin vastaamaan mittakaavaa. Vanhemmissa taloissa laudat ovat usein kuitenkin saattaneet olla leveämpiä kuin nykystandardin mukaiset hieman kapeammat laudat.
Valmiiksi tehtyjen ikkunapuitteiden kanssa on helppo sovittaa laudat siten, että ikkunat mahtuu sijoittamaan paikoilleen. Laudoitukseen voi käyttää muitakin ohuita rimoja. Jonkun talon olen aikoinaan tehnyt niitä bilteman sytykkeitä käyttämällä.
Vaikka seinähirret on puolitettu, näyttää seinän sisäpinta samanlaiselta kuin talossa jo olevat kokohirsiset väliseinät.
Sisänäkymä on kuin täyshirsisestä rakennuksesta, joka on tummunut aikain saatossa. Seuraavan vaiheena onkin sitten hellan sovittaminen yläkertaan johtavien portaiden alle
Myös muihin huoneisiin ajattelin sijoittaa kiinteät puulämmitys laitteet, joihin saan led valoilla vikkuvan tulen. Lopullisia ratkaisuja en ole vielä tehnyt. Myös hirsien veistelyä vielä riittää sillä kaikki muut ulkoseinät on vielä tekemättä. 
Tämän takaseinän kanssa halusin vain varmistaa, että tällainen hirsien puolittaminen onnistuu, ennenkuin teen loput seinät.


Ei kommentteja: