Translate

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Talo 69 saa kuistin ja ulkoseinät

ikkuna- ja ovikehykset on nyt tehty ja seuraavaksi täytyy taas mennä itse talon kimppuun. Ikkunat eivät olleet kaikki ihan samanlaisia ja pienen vanhojen valokuvien tarkastelusession jälkeen niitä jouduttiin vielä hieman muuttelemaan. Talosta puuttui vielä sisäänkäyntikuisti, joka tassa vaiheessa tuli myös ajankohtaiseksi.
Rintamamiestaloissa on usein haettu yksilöllisyyttä sisäänkäynnin kuistilla, joita on melkein yhtä monen mallisia kuin rintamamiestalojakin. Tässä talossa olin alunperin suunnitellut kuistin kääntymään saranoituna yhdessä etuseinän kannssa pois talon edestä. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että taloon tulee tällä ratkaisulla aivan liikaa liikkuvia osia ja tein kuistista kiinteän.
Kuisti tulee sijoittumaan talon julkisivulle portaikon eteen siten, että sisäänkäynti taloon on yläkertaan johtavien portaiden alta.
Kuistia varten tein rimoista oman sokkelin, jonka liimasin puutapeilla talon runkoon kiinni.
Kuistille oli helppo tehdä lattia parkettilaudasta, jota olin käyttänyt lattiamateriaalina muuallakin talossa.
Tässä talossa katto jatkuu yhtenäisenä kuistin yli, joten jouduin tekemään ylimääräisen kattotuolin kuistia varten. Samoin koko kuistille tehtiin samanlainen tukirimoitus kuin muuhunkin taloon.
Talon kaikki seinälevyt oli helppo sahata suoraa runkorakenteen mittoihin. Seinälevyt tulevat tässä tapauksessa sijoittumaan runkorimojen väliin. Irroitettavat seinät kiinnitän saranoinnin sijasta todennäköisesti magneeteilla, sillä aiemmin tekemässäni kokeilutalossa magneetit tuntuivat toimivan hyvin ja lopputulos on selvästi siistimpi kuin saranat. Katsotaan sitten miten hyvin magneettikiinnitys onnistuu. Saranat voi joka tapauksessa lisätä jälkeenpäin, jos alkaa tuntua siltä. Seuraavat pari viikkoa kuluvatkin sitten ikkunoiden ja ovien sovituksessa sekä talon pintalaudoituiksessa.

Ei kommentteja: