Translate

torstai 12. toukokuuta 2016

Pieni välityö - Hellaprojekti käynnistyy

Kaikki talot ovat kuin omia lapsia, joiden maailmalle lähtö on aina luopumista. Mieli tulee haikeaksi ja on jotenkin tyhjä olo kun joutuu jättämään talon todennäköisesti kuitenkin rakastaviin käsiin ja uuteen kotiin.
Talo 66 "Villa Koivuniemi" odottelee noutoa uuteen kotiin.
Nyt on hyvää aikaa tehdä tulisijoja jo seuraaviin projekteihin, joita ehti kertyä jo jonoksi asti. Näyttää siltä että kaikki tulevat talot ovat olemukseltaan hieman vanhempaa mallia joihin hyvin sopivat perinteiset suomalaiset puulämmitteiset uunit ja hellat, joita olen tässä matkan varrella opiskellut rakentamaan.
Pönttöuunien lisäksi on ajatuksena tehdä keittiön helloja ja leivinuuneja, sekä joitakin takkoja. Materiaaliksi näihin olen valinnut polystyreenimuovin jota pystyy melko mukavasti työstämään vannesahalla, vaikka pölyn määrä onkin melkoinen ja sitä tarttuu sähköisenä vaatteisiin ja koko työhuoneen seinille.
Ensimmäiset hellanrungot alkavat syntyä, mutta pienenä takapakkina sain kuulla Clas Ohlsonilla että led kynttilät joita luulin heillä olevan jatkuvasti, onkin joulutavaroina poistettu hyllyiltä joten projekti keskytyy ennenkuin ehdin edes kunnolla aloittaa.
Kaikki aiemmin hankkimani kynttilät on käytetty, joten nyt alkaa sitten ankara kynttilöiden metsästys. Viime vuonna kävi muistaakseni aivan samalla tavalla, kun aloin tehdä helloja ja takko Forssan "Wanhan ajan lelumarkkinoille", jonne tänäkin vuonna on tarkoitus ottaa osaa.

3 kommenttia:

isoäiti kirjoitti...

Minkä verran tarvitsisit jos meiltä päin sattuisi löytymään ??

Jorma kirjoitti...

Kiitos kovasti. Uskon kuitenkin löytääni niitä täältäkin, Otti vain pikkuisen "pannuun" kun sain työt käyntiin ja huomasin että täm'ä jää hetkeksi roikkumaan kynttilöiden puutteesta. Palaan asiaan jos tilanne kääntyy epätoivoiseksi.

Villa Koivuniemi kirjoitti...

Kyllä Villa Koivuniemi pääsee rakastavaan kotiin ja käsiin. Sitä odotetaan jo kovasti kotiutuvaksi mutta kaikki aikanaan.
Suurkiitos Sinulle Jorma kun teet meidän unelmista totta upealla tavalla !