Translate

maanantai 23. toukokuuta 2016

Hellat ja tulisijat vievät aikaa uskomattoman paljon.

En muistanutkaan kuinka paljon aikaa tuhrautuu näiden pikkuhellojen rakenteluun. Laitan kaikkiin tulet sisälle led kynttilöiden avulla. Tarkoitus on hyödyntää ainakin osa helloista ja uuneista tuleviin taloprojekteihin ja kytkeä osaksi sähköjärjestelmää, jolloin hellojen valot syttyvät samaan aikaan valaistuksen kanssa.
Vajaan viikon aherruksen jälkeen sain kasaan muutaman uunin ja hellan. Suuri osa ajasta meni sen pohtimiseen miten olin tehnyt niitä aiemmin. Ensimmäinen sarja ei ihan tyydyttänyt kaikkia vaatimuksiani, sillä muistin vuosi sitten tehneeni lukuisia hellauuniyhdistelmiä, joissa hellan lisäksi on erillinen uuni hellan kyljessä.
Hetken aikaa sain pyöritellä aihioita käsissäni ennenkuin aloin löytää hahmon näille hellayhdistelmille. Työvaiheita näissä helloissa näyttää olevan sen verran paljon, että samassa ajassa olisin jo saanut seuraavan talorungon pystyyn.
Joka tapauksessa muutama yhdistelmähellakin alkaa löytää muotonsa ja pääsen vähitellen kokoamaan koko hellasarjan.
Valmiita helloja ja uuneja alkaa syntyä yksi kerrallaan. Ehkä laitan niistä jonkinlaisen kuvasarjan, kunhan kaikki ovat koottuina käyttökuntoon. Suurin osa helloiusta ja uuneista on tehty mittalkaavaan 1:12, mutta on siellä muutama pönttöuuni myös pienemmässä mittakaavassa.

Ei kommentteja: