Translate

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kynttilöitä odotellessa ehtii puuhastella kaikenlaista muuta - hellaprojekti jatkuu

Kynttilöiden loppuminen oli vain hetkellinen takaisku sillä näissä helloissa ja uuneissa riittää sen verran valmistelutöitä, ettei projekti tähän kaadu vaikka laittaakin hieman odottamaan.
Polttopuita voi aina katkoa hieman ennakkoon, etteivät ne sitten ole loppu, kun tulisijoja pitää alkaa koota lopulliseen uskoonsa.
Hellarunkojen valmistelussa riittää kyllä puuhaa. Enkä enää edes muistanut, miten olen näitä aiemmin tehnyt. Mietintämyssy on taas kovilla. Kynttiläaukot valmistelin sillä oletuksella, että Ohlson toimittaa lupaamansa kynttilät. Led kynttilöitä käytettäessä kannattaa huomata, että niiden koot hieman vaihtelevat valmistustehtaasta riippuen. Reikiä ei kannata tehdä ennakkoon, ellei ole varma käyttämänsä kynttilän koosta.
Ohlson kuitenkin piti lupauksensa ja sain hankittua ison kassillisen led kynttilöitä, joten tämä projekti voi jatkua.
Nyt uskalsin turvallisesti jatkaa hellojen kokoamista. Näissä kynttilöissä näyttää olevan painonappikytkin. Yritän koota helat nyt siten että loppusijoituspaikassaan nukketalossa tulet voisi käynnistää painamalla hellaa seinää vasten tulien sytyttämiseksi. Täyteen lastatun hellan vetäminen ulos ahtaasta talosta saattaa joskus olla hieman ongelmallista.
Kynttilöitä odotellessa tein vielä pikku viimeistelyjä "Villa Koivuniemen" kanssa. Talo sai nyt vielä tikkaat katolle kiipeämistä varten. Oheinen kuva kertoo, että talo ainakin muistuttaa alkuperäistä malliansa, vaikka kaikki mittasuhteet eivät ole aivan samanlaisia.

1 kommentti:

mainamummu kirjoitti...

Kyllä on taidokkaasti toteutettu tuo Villa Koivuniemi. Hieno!
Täällä on vähän vastaava projekti suunnitteilla, mutta tosiaankin vasta suunnitteluasteella. Meidän rintamamiestalossa taitaa tulla ennen seiniä sisustus ja kalustus. Niiden parissa on voinut näperrellä jo kuluneen talven ja kevään.