Translate

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Talo 62 alkaa hahmottua

Talon 62 ilme alkaa olla valmis. Piirtelin runkorimat suoraa luonnoskuvan päälle ja samalla nostin hieman vinttikerroksen korkeutta, jotta siitä ei tulisi ihan niin ahdas kuin useiden valmistalojen vintti. Vinttiin on kuitenkin tarkoitus sijottaa makuuparvi, jota on hieman helpompi käyttää jos katon lappeet eivät laskeudu aivan talon nurkkiin Näillä korjauksilla talosta tulee kooltaan 60x35x42 cm. Kuva on edelleen luonnos ja huonejärjestys selviää lopullisesti vasta väliseiniä tehdessä.

 Talosta tulee rimarunkoinen

Ulkopinnaltaan talo tulee olemaan lautapinnotteinen. Seiniin käytän 3mm:n kovalevyä, jonka pinnoitan Biltema sytykkeiden puolikkailla. Rimat on syytä halkaista, jotta lopputulos paremmin vastaisi M1:12 lautapinnoitetta. Pinnoitukseen ajattelin käyttää näitä virheellisesti valitsemiani 2mm:n paksuisia rimoja, jotka olin vahingossa napannut myymälästä mukaani. Paksummatkin rimat kyllä käyvät, mutta näin talosta tulee hieman kevyempi. Normaalisti myytävät 3mm:n rimat sopivat paremmin esimerkiksi huonekalujen ja muiden pikkuesineiden valmistukseen.

 Runkorimojen maalausta

Runkorimoiksi valitsin taas 15x15mm:n höylättyä mäntyrimaa. Maalasin ensitöikseni rimoja valkoisiksi sillä rimarakenne jää näkyviin ainakin talon ulkopuolelle. sillä kokoan lautaseinät näiden rimarakenteiden väliin. Taloon tulee näin ollen valkoiset nurkkalaudat ja samanväriset ikkunapuitteet. Jos värivälinta on joku toinen kannattaa sitä käyttää jo tässä vaiheessa, niin lopputulos on siistimpi kuin jälkeenpäin maalatessa. Maalipurkin ollessa esillä maalasin myös muita työvaiheessa olevia valkoisia esineitä mm, kuvan pönttöuunirunkoja.

Talon 61 lattia lakattuna

Taloon tulee lautalattia joten myös lattiarakenteet voi tehdä kevyiksi. Ajattelin käyttää lattioina Hämeenlinnasta löytämääni bambumattoa, joka ainakin edellisessä taloissa antoi hyvin lautalattiaa vastaavan ulkonäon. Toinen vaihtoehto on tehdä lattia levyistä ja liimata laudoitus myöhemmin levyn pintaan.

Tässä talossa päätin koota sokkeliksi tulevan kehikon ensiksi ja sen päälle toisen kerroksen lattiarungon. Runkokappaleet kiinnitin liimauksen kuivumisen ajaksi toisiinsa, jotta niista tulee varmasti samanmuotoiset. Edellisessa talossa kokosin koko talonrungon kerralla ja siinä oli hieman ongelmia rungon pitämisessä suorakulmaisena. Siinä vasta levyjen kiinnittäminen lopullisesti oikaisi talon muotoonsa. Näin hieman hitaammin etenemällä voi varmistua siitä, ettei rungon suorakulmaisuuden kanssa tule ongelmia.

Lankarullasta tehty avotakka

Olin jostain saanut käsiini pahvista tehdyn lankarullan, jota päätin kokeilla avotakkana, jossain projektissani. Tässä samalla tämä hieman uudenmallinen takka tuli kokeiltua. Jos ei se sovi muualle, niin ainakin joulumyyjäisiin siitä voi saada ihan kivan uudenmallisen takan.

Tämä taloprojekti etenee pikkuhiljaa edellisen talon viimeistelyn kanssa ja laittelen lisää tietoa kummastakin sitä mukaa kuin ne etenevät.Ei kommentteja: