Translate

tiistai 1. syyskuuta 2015

Talo 61. Tapetointia ja huonejärjestyksen suunnittelua

Tällaisessa talossa rakentelu on tässä vaiheessa lähes jatkuvaa seinien iroittelua ja kiinnittämistä. Ikkuna-aukkojen sahaamista varten irroitin levyt kehikostaan ja nopeasti sain aikaan päätyihin ikkunat. Tässä talossa portaikko tulee takaseinälle, eikä ikkunoiden paikassa tarvitse ottaa portaiden sijoittelua huomioon.

Keittiön koko määräytyi ennalta tehdyn keittiökaappimoduulin perusteella

Ikkunoiden korkeus lattiasta on noin 7,5 cm, joka sallii lähes millaisten tahansa M1:12 kalusteiden sijoittamisen ikkunan kohdalle. Talon huonejärjestystä en ollut ajatellut sen kummemmin. Tarkoitus on vain kokeilla mikä tästä tulee. Alakertaan päätin sijoittaa aiemmin valmistamani keittiökalusteen, joka sitten jo suoraa määritteli väliseinän paikan.

 Tapettiliisteriä saa rautakaupoista valmiiksi sekoitettuna
Irrallisiin seinälevyihin on helppo liimata tapetit tai vaihtoehtoisesti voi tassä vaiheessa helposti myös maalata pintoja kun levyt saa pidettyä vaakasuorassa, eikä maalien valumisesta ole pelkoa. Seinälevyihin piirretut rimoituksen rajaviivat helpottavat tapetti- ja maalirajoen sijoittamista levylle. Kiinnitettäessä kaikki nämä jäävät runkorimojen taakse piiloon. Tapettiliimauksen kuivuttua kannattaa ikkuna- ja oviaukot leikata tapetteihin ennen levyjen kiinnittämistä paikoilleen.
 Ikkuna-aukot tapetteihin voi leikata esimerkiksi terävällä mattoveitsellä.

Talon takimmaiset sisäseinät sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa liimataan runkokehikkoon kiinni. Näin ne toimivat jatkossa osana kantavaa rakennetta. joka jäykistää rimarungon lopullisesti muotoonsa. Takaseinää ei tapetoinnin jälkeen tarvitse enää irroittaa ainoastaan mahdolliset valaisinjohdot tulee viedä takaseinän läpi seinän taakse jäävään kytkentätilaan. 
Tässä tapauksessa olin jo ennalta asentanut siihen keittiömoduuliin pari lediä valaisemaan työpöytää. Vien johtimet seinän läpi kytkettäväksi myöhemmin tähän lediteipin muuntajaan. Samoin teen kaikkien muiden mahdollisten lisävalolähteiden kanssa, mutta niistä sitten myöhemmin.

Yläkerran seinien paikat haen vielä kokeilemalla
 
Taloon näyttäisi nyt tulevan alakertaan keittiö ja olohuone. Yläkerran huoneet on vielä hieman kokeiluvaiheessa, mutta tulisi sinne saada ainakin yksi makuuhuone ja WC. Katsotaan nyt sitten, miten ne sijoittuvat sinne parhaiten. Parvekkeen uskalsin tässä vaiheessa jo liimata kiinni sillä siitä näyttää kuitenkin tulevan keskeinen osa antamaan hieman ilmettä talolle.

Ei kommentteja: