Translate

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Paluu arkeen - talonrakennus jatkuu

Viikonloppuna pojanpoika Santeri 2,5 v. kävi näyttämässä että pieneenkin taloon saa mukavasti ahdettua kaikki tarpeelliset toiminnot vaikka yhteen huoneeseen. Olin juuri hankkinut wc kalusteet Suuri Snadi näyttelystä ja ne tietenkin piti myös saada mukaan leikkeihin, vaikkei niitä tähän taloon oltu tarkoitettukaan.
Pikkutalon uusi järjestys

Tänään sain hankittua seinälevymateriaalit taloon 53. Tässä tapauksessa talon runko on sen verran vankka, että päätin tehdä seinät 3 mm:n kovalevystä. Tällaista levyä kaytetään yleisesti erilaisten kaapistojen taustalevynä ja sitä saa helposti rautakaupoista ja esimerkiksi keittiökalustemyymälöistä.
Takaseinän teen kaksinkertaiseksi jolloin kaikki kytkentätyöt ja johdotukset voi tehdä takaseinän sisällä.
Takaseinä on rakenteeltaan kaksinkertainen

Näissä levyissä oli valmiiksi valkoinen pinnoite, joten taidankin tehdä tästä talosta valkoisen. Siisti tehtaalla tehty pinnoite on todennäköisesti parempi kuin itse maalattu pinta, jossa usein siveltimen jäljet jäävät liiankin selvinä näkyville. Maalitelalla saa tosin tehtyä siistejä pintoja itsekin.


Ohuesta levystä on helppo sahata peitelevyt kuhunkin seinään. Piirsin levyjen sahausviivat talon runkokehikon avulla. Tällöin levyt ovat varmasti talon kokoiset ja harja oikeanmallinen. Levyt kiinnitän tukirimoihin muutamalla ruuvilla. 

Seinälevyt kiinnitetään vain muutamalla ruuvilla

Tässä vaiheessa ei kannata käyttää kovin monia ruuveja koska levyjä joutuu vielä irroittelemaan talon viimeistelytöiden ajan. Lopullisessa kokoonpanossa voi sitten harkita montako ruuvia tarvitaan siistin ulkonäön takaamiseksi.
Ohessa vielä viitteelliset levykuvat. (Mitat kannattaa aina tarkistaa jo valmiista talorungosta)

Ensimmäisen sovituksen jälkeen levyjä joutuu vielä irroittelemaan aukotusten tekemistä varten sekä maalauksen ja tapetoinnin ajaksi. Joka tapauksessa ainakin tämä talo valmistuu jouluksi, sillä se on luvattu joululahjaksi.
Tällä palstalla saattaa vielä tulla muitakin projekteja vielä ennen joulua sillä lupauduin lähtemään muiden hämeenlinnalaisten käsityöharrastajien kanssa mukaan joulupuotiimme. jossa myydään joulun alla vain käsitöinä tehtyjä tuotteita.


Ei kommentteja: