Translate

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Nukketalon kalusteita

Kevättalven aikana tein talon rakennuksen sivussa, myös joitakin kalusteita, joita harrastajat olivat halunneet minun tekevän. Nyt talon luovutuksen jälkeen tuli tällainen hiljainen hetki ja ehdin ottamaan vilat kuvat näistä joita en vielä ole ehtinyt postitta tarvitsijoille. Parhaimmillaan keväällä vauhti oli sen verran kova että maalit eivät kunnolla ehtineet kuivua kun sain jo kiikutella niitä postiin.

Huonekaluissa en ole edes yrittänyt lähteä kilpailemaan kiinalaisten tai parhaiden suomalaisten askartelijoiden kanssa sillä yksinkertaiset työkaluni eivät riitä kovin pineen näpertelyyn. Olen tehnyt joitakin yksinkertaisia pöytiä, joista oheisessa kuvassa oleva suomalainen pirtinpöytä on osoittautnut suosituksi malliksi muidenkin askartelijoiden keskuudessa.

Pöytiä mittakaavassa M 1:12

Enemmän olen keskittynyt paristokäyttöisten tulisijojen valmistamiseen. Led käyttöisiä takkoja olen tehnyt lukuisia, joista kuvssa esimerkkeja sekä mittakaavassa M 1:12 että M 1:18.

Takkoja kahdessa eri mittakaavassa

Keittiön hellat ja uunit ovat olleet suosittuja kuvaan olen saanut näitä viimeksi tekemiäni aiempaa hieman vähemmän tilaa vieviä malleja.

Taustalla olevat 2 hellaa mittakaavassa M 1:12 muut M 1:18

Viimeaikojen suosituin tulisija on ollut vanhan ajan pönttöuunit, joilla lähes kaikki Suomen pientalot on lämmitetty 40- ja 50-luvuilla, ennen keskuslämmityksen käyttöönottoa.

Pönttöuuneja 2 etummaista mittakaavassa M 1:18

Näitä kalusteita tein nyt jonkun verran varastoon koska edellinen taloprojektin jouduin kekeyttämään useampaan otteeseen innokkaan kysynnän vuoksi. Voin myös hyödyntää niitä myös omissa projekteissani, sillä ainakin yksi "mummon mökki" pitäisi taas tehdä vielä tulevaan kesään mennessä.
Näitä on myös muunnissä suomalaisten nettikirppisten kautta.

Vähitellen alan käynnistellä seuraavaa taloprojektia, sillä nämä eivät nyt näytä loppuvan.


Ei kommentteja: