Translate

torstai 10. huhtikuuta 2014

Laatikkotalot valmistuvat rinnakkain

Teen näitä kahta pikkutaloa rinnakkain. molemmat laatikkorungot valmistuivat äkkiä noin 5 minuuttia meni kymmankin kasaamiseen. Niinkauan kun en liimaa mitään kiinni seinät voi vielä irroittaa esimerkiksi pinta maalausta tai tapetointia varten. Päätin tehdä toisesta mansardikattoisen ja toiseen perinteisen harjakaton.
Takaseinä liikkuu urassaan ja voidaan nostaa pois

Mansarditaloon leikkasin uuden yhtenäisen takaseinän johon tein jo kattomuodon valmiiksi. Pujotin seinälevyn laatikon alkuperäisiin uriin jolloin voin tämänkin seinän vielä irroittaa helposti vain nostamalla pois urastaan.

 Mansardirimojen sovitus ja harjakaton ruoteiden liimaus

Mansardikaton kattotuolirimat oli helppo leikata oikean kokoisiksi valmiin takalevyn avulla. Kotona ollut levymateriaali loppui ja harjakattoiseen taloon tein kattotuolit suoraa valmiiksi. Harja on suorakulmainen ja katon jyrkkyys näin ollen 45 astetta. Takalevyn teen tähän taloon heti kun vaan saan lisää levyä. Yleensä olen käyttänut keittiökalusteiden takalevyja, jotka ovat valmiiksi pinnaltaan valkoisia, jos ei halua tapetoida seiniä. Täällä Hämeenlinnassa on lähistöllä keittiökalusteiden ylijäämävarasto, josta näitä levyjä saa helposti hankittua. Toinen vaihtoehto on tavallinen rautakaupoista saatava kovalevy, mutta ne ovat yleensä pinnaltaan ruskeita ja edellyttävät aina jälkikäsittelyä.


 Mansardikaton kattotuolit kannattaa kuivattaa liimauksessaan päällekkäin, jotta niistä tulee varmasti samanlaiset

Liimatapeiksi leikkasin pätkiä 4 mm:n vahvuisista kukkakepeistä sillä näiden laatikoiden seinämät ovat 10 mm:n MDF-levyä ja halkeavat helposti, jos yrittää käyttää valmiita 6mm:n liimatappeja.

Seuraavaksi ryhdyn tekemään taloihin ikkunoita. Kehykset kannattaa tehdä ennen aukkojen leikkaamista. Usein olen tehnyt toisinpäin, mutta siitä tulee vain lisää tarpeetonta sovitustyötä.

Ei kommentteja: