Translate

maanantai 19. elokuuta 2013

Linnan toinen kerros saa valoja

Linna on valojen osalta valmis

Nyt, kun takka tuli valmiiksi voin sitten keskittyä toisen kerroksen sähkölaitteiden ja portaiden laittoon. Toiseen kerrokseen tulee kaksi huonetta, joista toinen toimii porrashuoneena ja loitsumispaikkana. Sinne löysin mielenkiintoisen valopallon, joka vaihtaa väriään. Se on tehty kirppikseltä löytämästäni verhotangon nupista jonne on upotettu väriä vaihtava led sisälle. 


Toisen kerroksen valot sekä takka ja ennustuspallo sijoillaan
Valaisimet on tehty led valosarjoista ja takka niistä varsinaisista takkaledeista, jotka löysin netin kautta. Aloin kytkeä sähköjohtoja tuoden johtimia talon runkorimoitusta pitkin tänne yläkertaan päin. Tässä talossa en käyttänyt johtimien kiinnittämiseen lainkaan liimaa vaan kiinnitin johtimet pienillä nauloissa linnan tukirakenteisiin, Huomasin, että isoilla pihdellä sai naulan helposti puristettua rimoihinn kiinni. Naulaaminen olisi ollut hieman riskialttiimpaa, siinä olisi voinut pahimmillaan koko kehikko hajota.

Kytkin valaisimet mukaan virtapiiriin sitä mukaa kun johtimet lähestyivät seuraavaa kytkentäpistettä. Koko ajan piti pitää mielessä se että taloon tulee kaksi sähköverkkoa, toinen vilkkuvia ja toinen kiinteästi palavia valoja varten. Tällä saan vältettyä sen, että linnan kaikki valot alkaisivat vilkkua takkojen ja lyhtyjen tahdissa.

Johtimet vein sitten lopulta linnan kattokerrokseen, jonne tulee linnan ruutivarasto ja sähköpääkeskus. Koko kytkentä on viety sokeripalalistalle, joka liitetään paristokoteloon tai vaihtoehtoisesti muuntajaan. Tässä olen päätynyt paristoratkaisuun.

Tein linnaan myös kantokahvan harjanvarresta, joka kiinnittyy ylimmän kerroksen kattopalkkiin ja kytketään katolle rakennettavan pikkutornin sisälle. Tämä helpottaa huomattavasti linnan siirtelyä myöhemmin.

Nyt linnassa palavat kaikki valot iloisesti ja saan keskittyä linnan ulkoasun muokkaukseen, sillä seinämateriaalit on vielä kokonaan hankkimatta. Alkaa uusi rautakauppakierros, katsellaan mitä on saatavilla.

Ei kommentteja: