Translate

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Linnan kattokerros on valmis

Linnan katolle päätin tehdä nurmipinnan Tiimarista löytämästäni vihreästä huovasta. Pieni saumausongelma syntyi siitä että en löytänyt kuin A4 kokoisia arkkeja. Keskelle sijoittuva ruutivarasto kuitenkin peittää suurimman osan nurmikon saumoista.

 Linnan kattokerros on valmis

Talon kaikki sähkökytkennät on koottu katolle sijoittuvaan sokeripalaan ja siitä paristokoteloon. Nämä piti vielä saada piiloon, joten päätin tehdä katolle vielä pikkutornin joka toimii sähköpääkeskuksena ja markkeeraa vanhan linnan ruutivarastoa. 
Linnan ruutivarasto

 Kantokahva ja sähköpääkeskus

Samaan piiloon sijoitin myös kantokahvan, joka palvelee hyvin linnan siirtelyä silloin kun halutaan vaihtaa talon paikka. Linnan katto on kiinni vain näillä kantokahvan pulteilla, joten katon saa helposti irti, jos alemman kerroksen sisustusta halutaan myöhemmin muuttaa.
Tein ruutivaraston toisesta seinästä irroitettavan. Kiinnitin seinään myös portaat ja linnan mestauspaikan. Kaikissa vanhoissa puolustuslinnoissa on kuitenkin aina ollut työpaikka myös pyövelille. 

 Irroitettava ruutivaraston seinä

Tuleva linnan haltija voi korvata tämän osan vaikka kukkaistutuksilla koska koko seinä on irroitettava, jotta taloa pääsee kätevästi kantamaan kahvasta ja vaihtamaan kätevästi paristot.
 Mestauspaikan puutavara on nyt myös saanut värikäsittelyn
Paristokotelon kansi irtoaa yhtenä kappaleena hirsipuusta nostamalla. On ainakin erikoisin paristokotelo, minkä minä olen tehnyt.

Nyt linna alkaa rakenteiden osalta olla valmis ja loppu aika kulunee yksityiskohtien hiomiseen ja erilaisiin paikkamaalauksiin. 
Muurin takana voi sitten käydä picknickillä

Suomen nukkekotiharrastajat netissä houkuttelivat minut perustamaan arvauskilpailun linnan painosta, koska se on tehty vähän poikkeavista materiaaleista. Arvauskilpailu saa olla kaikille avoin ja linnan kokonaispainoa voi arvata ilmoittamalla oman painoarvauksensa osoitteeseen nukketalot@gmail.com
Lähimmäksi arvannut saa palkinnoksi valmistamani paristokäyttöisen takan. Käyn punnitsemalla linnan sen tullessa kokonaisuudessaan valmiiksi parin viikon sisällä. Arvauskilpalu voi olla voimassa 8.9.2013 loppuun. siihen mennessä tiedän linnan painon itsekin.

2 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Tätä projektia on ollut ilo seurata. Niinkuin kaikkia niitä aikaisempiakin. Linnasta tulee hieno.

Jorma kirjoitti...

Kiitos Mare, yritän kirjoitella näitä niin että muillekin olisi jotakin iloa ja hyötyä projekteistani. Joka tapauksessa hauska harrastus, jos haluaa koko ajan uusia haasteita.