Translate

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Viimeistelytöitä

Sähköasennusten jälkeen, kun valot vihdoin toimivat haluamallani tavalla, pääsin laittamaan myös vintin lattian kuntoon. Lattialaudat oli jo toiselta puolen maalattu valkoisiksi joten alakerran katto syntyi samalla, kun ladoin lautoja paikoilleen.

 Nukkumaparvi

Tässä vaiheessa teinkin päätöksen, että tästä tulee uusiokäyttöön modifioitu mummon mökki. Näin ollen en laudoittanutkaan koko vinttikerrosta, vaan tein sinne ainoastaan nukkumaparven ja jätin mökin tuvan korkeaksi. Sahasin kuitenkin levystä kappaleen, jolla tuleva käyttäjä voi helposti laajentaa ullakon tarvittaessa myös täysikokoiseksi. Levy kulkee irrallaan mökin mukana.

 Ullakkokerroksen voi laajentaa

Sähköjohdot jäivät pääosin piiloon ullakon lattian alle. Pari johtoa piti nostaa kytkentää varten pitkin seinää. Ne peitin poraamalla ylimääräiseen hirteen reiän keskelle ja halkaisemalla hirren johtokouruksi peittämäään seinää ylosnousevaa johtoa. Takaseinälle lisäsin hirrenpuolikkaan peittämään johtonippua, jonka liimasin takaseinän päälle kuumaliimalla. Koko nippu jää sitten katon alle piiloon ja kytkentöjä pääsee muuttamaan irroittamalla katon.

Verhotangot toteutin liimaamalla rimasta sahattuun lautaan taivutetut naulat kumpaankin päähän ja asettamalla verhotangoiksi sopivan mittaiseksi katkaistut grillitikut. Samoista nauloista ja bilteman rimanpätkistä tein myös pikkunarikan mökin seinälle. Näissä kaikissa porasin nauloja varten rimoihin 1 mm:n paksuiset reiät ja katkaisin naulat sopivan mitaisiksi ennen liimaamista reikiin. Näin vältin ainakin rimojen halkeamisen ja erilliset verhotangot on helppo myös irroittaa, kun nauloja ei ole naulattu hirsiin kiinni.

Nyt mökistä puuttuu enää katto, jota täytyy sitten lähteä etsiskelemään seuraavaksi. Tähän mökkiin en aio tehdä lautakattoa kun rimapussi alkaa taas olla tyhjillään. Nyt täytyy etsiä sitten joku sopiva levy katoksi mökkiini.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aivan mahtava!! Seinien väri on ihana <3

Jorma kirjoitti...

Kiitos Pirre.
Sinun hienot asetelmasi innostivat kokeilemaan tätä harmaannusta sillä kelovärillä, joka näyttää toimivan hyvin. Ei se saunamustakaan paha ollut, mutta siitä tuli hieman tummempi pinta.

N kirjoitti...

Hauska idea tuo muunneltava yläkerta.