Translate

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Yleisön pyynnöstä, tulisijoja


Nunnauuniharjoituksen jälkeen oloin sitten kokeilla muunlaisiakin tulisijoja, joista ehkä yleiskäyttöisin on tämä keittiösetti jota oli jo syksyn aikana saanut harjoitella muutaman kerran. 
 Vuoden 2013 ensimmäinen hella-uunisarja M1:12 valmistumassa

Nyt päätin samantien tehdä pienen sarjan, koska yksittäiskappaleisiin tuntuu kuluvan aikaa hieman liiaksi pelkiin sahan työstökulmien säätelyihin ja muiden työkalujen etsimiseen.
Syksyn harjoittelun jälkeen alkaa näyttää siltä, että tämä malli jossa uuninluukku on hellan päällä eteenpäin suunnattuna on käytännössä helpoin sijoittaa nukkekotiin. Tosin tässä se valokytkin jää hellan taakse ja hellaa jotuu hieman vetämään ulos seinästä valon kytkemiseksi.
 Osat on leikattu

Työmaa oli hetken aikaa tosi sekaisen näköinen, eikä pieni työpöytäni näyttävän lainkaan riittävän kaikkien osien käsittelyyn.

 Ensimmäinen hella alkaa olla valmis

Kaikki hellat tulivat kuitenkin eilisen päivän aikana valmiiksi ja ensimmäiset lähtevät jo postin avustuksella komistamaan uusia kotejaan.

Seuraavaksi täytyy vielä tehdä muutama takka ja vaihtaa sitten mittakaava pienemmäksi, sillä myös M1:18 harrastajat ovat esittäneet joitakin toiveita ja haaveenani on tehdä muutama takka ja keittiösetti tuohon hieman haasteellisempaan mittakaavaan.
Näihin voidaan sitten palata myöhemmin. Olen huomannut, ettei kahta mittakaavaa kannata rakennella samaan aikaan. Siinä menee helposti mitat ja hermot sekaisin.

5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Upeita on kaikki. Tuo keittiösstti ekassa kuvassa voisi olla sopiva tulevaan rintamamiestalooni. Jos vain saisin sen alulle... en ole edes paketista vielä avannut!

Jorma kirjoitti...

Niitä ehtii rakentelemaan sittenkin, kun olet pakettisi avannut ja alat siustella taloasi.

Unknown kirjoitti...

Voi pojat ja immone!! Jos ois paikka mihin laittaa....ois niin ihku!!!!!

shaairah kirjoitti...

Upeita, mitä materiaalia nuo ovat?

Jorma kirjoitti...

Aloin aikonaan tekemään kaikenlaisia pikku takkoja puusta mutta sitten yllätttäen löysin tämän polystyreenilevyn, jota voi työstää suht helposti koneellisilla sahoilla.
Levyä käytetään yleensä routaeristeenä rakennustyömailla.