Translate

lauantai 19. tammikuuta 2013

Tulisijakokeilut jatkuvat

Aina sieltä harrastajilta tulee joitakin uusia haasteita joita pitää sitten lähteä kokeilemaan. Ensinnä piti tietenkin kokeilla miten siitä perusuunista saa tuunaamalla hieman erinäköisen.

 Tuunattu Liesi-uunisetti M 1:12

Tässä kokeilussa maalasin huuvan Tikkurilan "Taika" vesiliukoisella hopeamaalilla ja muutaman tiilen tavallisella akryylivärillä, joka tuntuu tarttuvan tähän pintaan hyvin.

Varsinainen haaste on tehdä tämä myös siihen pienempää nukketalomittakaavaan M1:18, joka on käytössä mm. hyvin yleisissä Lundby:n nukketaloissa. Suurin ongelma tuntuu olevan sen LED kynttilän saaminen sinne uunin sisälle. Sattumoisin löysin hieman tavallista pienikokoisempia LED kynttilöitä, joista liekkiosan voi tarvittaessa myös irroittaa. Nämä tuntuvat ratkaisevan sen mittakaavaongelman. 
Mittakaavaan M 1:18 tehdyt Pönttö- ja kaakeliuunit

Ensiksi kokeilin tätä pikkukynttilää kaakeliuunin proton tekemiseen ja pitkän käsissäpyörittelyn jälkeen sain aikaiseksi myös liedestä prototyypin, jota vielä täytyy yksityiskohdiltaan hieman hioa.
Liesi-uunisetti tehtynä mittakaavaan M 1:18

Näitä kun tekee muutaman menee siinä viikonloppu rattoisasti. Pienenä lämmittely-harjoituksena tein muutaman 1:12 taloihin sopivan takan, joita harrastajat ovat jo ehtineet kyselemään.
Pakkaspäivien harjoituksia
Keittiön pöytä alkaa meilläkin näyttää samalta mita muut harrastajat ovat tuolla palstoilla valitelleet. Onneksi siinä vielä mahtuu syömään.


2 kommenttia:

Raija Maula kirjoitti...

Pssst...Viiru ja Pesonen blogissa on jotain kivaa Sinulle!

Jaana Nykvist-Pekkarinen kirjoitti...

50Blogissani on sinulle tunnustus!