Translate

maanantai 10. joulukuuta 2012

TALO n:o 42 "Lotan ja Lauran talo"

Idea talosta lähti liikkeelle tyttöjen vierailtua viime kesänä meillä. Tytöt innostuivat leikkimään yhdellä keskeneräisistä taloistani niin paljon, että ideaa lämmiteltiin pitkin syksyä ja perheen hankittua omakotitalon päätettiin yrittää tehdä hiemman samantapainen talo vielä tulevaksi jouluksi.

Lotan ja Lauran talon esikuva

Alkuperäisessä talossa tehdään myös samaan aikaan remonttia joten talon ulkonäkö tulee myös hieman muuttumaan.
Talon runko on jo suunnilleen kasassa, mutta yksityiskohtien viilaamiseen kuluu varmaankin sen verran aikaa, että kiirettä tulee pitämään. Näissä olemassa olevien talojen kopioinnissa suurimpana haasteena tulee olemaan huonejärjestys, jossa väistämättä joutuu tekemään paljonkin kompromissejä. Nukketaloissa ei huoneita voi sijoittaa toistensa taakse.
Siinä täytyy vain rohkeasti jättää joitakin väliseiniä kokonaan pois ja tehdä sellainen kompromissi joka sisustamisen kannalta tuntuu järkevältä.

 Epätasaisuudet kannattaa hioa pois ennen maalausta

Talon runko on valmiina. Ennen maalaustoitä runko siistitään runko hiomalla joko käsin tai koneella. Oheinen pikkukone on osoittautunut ihan käyttökelpoiseksi näissä pikkuhommissa. 

Yleensä olen maalannut kattolevyt jo irtonaisina, mutta nyt oli näköjään päässyt unohtumaan. Nyt vaan sitten reilusti koko talo ylösalaisin niin ei tule maaliroiskeita lattialle.

Samalla kun tela ja maalit on esillä maalataan myös runkorimojen näkyville jäävät osat. Useimmiten valkoinen on turvallinen riippumatta seinien tulevista tapeteista tai maaleista.

Kattomaalaus tehty ja alakerran lattia säilyi puhtaana

Katsotaan nyt sitten jatkossa, mitä tästä lopulta syntyy.

Ei kommentteja: