Translate

torstai 6. joulukuuta 2012

Talo 41 valmistui jouluksi niinkuin oli tavoite

Pientä kiirettä alkoi jo pitää, mutta eilen illalla talo sitten vihdoin tuli lopulliseen muotoonsa.
Talo 41 valmiina. Katto ja etuseinät on saranoitu. Etuseinät voi myös helposti irroittaa. Sokkelin säilytyslaatokon voi vetää pihapiiriksi talon eteen.

Eilinen päivä vierähti sähkötöitä tehdessä. Valaisimina on käytetty paristokäyttöisen koristevalosarjan LED ejä sijoittaen niitä sopivien muoviesineiden sisään. Valosarja toimii 3:lla AA kokoisella paristolla, paristokotelon voi korvata muuntajalla, jos haluaa. Kokemukseni LEDien käytöstä kuitenkin puoltaa paristokäyttöisyyttä sillä tällöin ei tarvitse etsiä rasialiitäntöjä muuntajalle ja paristot kuitenkin kestävät tosi kauan.

Olin jo ennalta tehnyt johtokouruja, joiden avulla ripustin lamput johtimineen kattoon. Kustakin valaisimesta tulevat johtimet vein talon takaseinälle kytkettäväksi. Kytkentään käytin yksinkertaista sähkömiehen sokeripalaa, johon kaikki johtimet kytkettiin. Paristokotelosta tulevat johtimet kannattaa kytkeä ensiksi niin voi vielä varmistaa kunkin lampun syttymisen ennen kuin kytkee johtimia lopullisesti kiinni.

Alakerrassa johtokourut valaisimineen voi liimata tai teipata kattoon kiinni.
Olohuoneen hieno kattovalaisin on Maria Malmströmin minulle varta vasten tekemä. 
Sijoitin kruunun sisälle 2 lediä, jolloin valaisin riittää valaisemaan koko olohuoneen. Pöytävalaisin on massapaistokokeilujen tuloksena syntynyt pikkuvalaisin. Tulipahan testattua että LEDejä voi hyvin paistaa askartelumassan kanssa yhdessä ja valmistaa valasimia myös tällä tavalla. 
Olohuoneen takaosassa nousevat keittiöstä lähtevät portaat yläkertaan. Takka on mitoitettu sopimaan portaiden alle jolloin se vie mahdollisimman vähän lattiapinta-alaa olohuoneesta.
Talon nimeksi tuli "Tonttula" ja sen elämää päsee jatkossa seuraamaan täältä http://liioliinminit.blogspot.fi/

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kaunis tuli talosta :) Tuo johto-kouru on minullakin käytössä ja hyväksi todettu systeemi :)

Jorma kirjoitti...

Kiitos siitä valaisimesta. Se sopii upeasti taloon.

Jaana Nykvist-Pekkarinen kirjoitti...

Se on hieno! Olisipa minun aviomies kanssa noin näppärä. Hyvää Itsenäisyyspäivän jatkoa!

Jaana Nykvist-Pekkarinen kirjoitti...

Se on hieno! Olisipa minun aviomies kanssa noin näppärä. Hyvää Itsenäisyyspäivän jatkoa!